2019 Yılı Yatırım Programı Taslağı oluşturuluyor

Kırklareli İl Genel Meclisi üçüncü birleşimini geride bıraktı. 10 maddenin görüşüldüğü birleşimde maddelerin çoğunluğu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi. Ayrıca İl Özel İdaresi’nin mülkiyetinde bulunan iki bina bedelsiz olarak Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne devredilme teklifi görüşüldü. Maddeler Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşimlerinin üçüncüsünü 3 Ekim Çarşamba saat 13.30’da gerçekleştirdi. Safet Üresin’in başkanlık ettiği mecliste 10 medde görüşüldü.
Tutanak özetlerinin kabul edilmesiyle başlayan meclis sonraki 2 maddede; İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan 2 binanın bedelsiz olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne devredilmesi hakkında teklifler görüşüldü. İlk olarak Yayla mahallesinde bulunan Eski Defterdarlık Binası’nın Kırklareli İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığıyla kullanılacak olan Aile Dini rehberlik Büro hizmetleri amacıyla kullanılmak üzere 25 yıllığına bedelsiz olarak kiralanması konuşuldu. Sonraki maddede de Eski Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu’nun 15 yıllığına bedelsiz olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne kiralanması hakkındaki teklif görüşüldü. Maddeler Plan ve Bütçe Komisyonu’na aktarıldı.
Maddeler İmar ve Bayırlık Komisyonuna havale edildi
Gündemin 4 ve 5 numaralı maddelerinde Demirköy ilçesi Boztaş köyü ile Kofçaz ilçesi Tastepe köyünün köy yerleşik alanlarının yeniden tespiti ile ilgili konular görüşüldü. Maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin sonraki maddesinde Babaeski ilçesi Karabayır köyüne Tarım ve Hayvancılık Alanı yapılması teklifi görüşüldü. Teklif oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. 7.maddede Lüleburgaz ilçesi Celaliye köyünde Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı kurulması teklifi konuşuldu. Teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderildi.
Raporlar oy birliği ile kabul edildi
İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen maddelerin ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından 2 rapor okundu. İlk olarak Babaeski ilçesi Haznedar köyü köy yerleşik alanının yeniden tespiti hakkında rapor okundu. Rapor oy birliği ile kabul edildi. Ardından Merkez ilçesi Karahamza köyüne Turizm amaçlı tesis kurulması ile ilgili hazırlana rapor okundu. Sağlık Odaklı Tatil Köyü projesi olacağı ifade edilen işletme hakkında ki rapor oy birliği ile kabul edildi.
Sağlam “Eklemeler yapılmalı”
Gündemde son olarak İl Özel İdaresi Kanunugereği hazırlanan 2019 Yılı Yatırım Programı Taslağı ilgili komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar görüşüldü. Okay Şeran tarafından okunan maddeler oy birliği ile kabul edilirken AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, önümüzdeki dönemde rapordaki projelere eklemeler yapılmasının iyi olacağını belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol