2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası ile taçlandı

2019-2020 Eğitim–Öğretim Yılı başladı. Kırklareli genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam 48 bin 312 öğrenci ders başı yaptı. Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı ise dün Kırkşehitler İlkokulu’nda düzenlenen İlköğretim Haftası Tören Programıyla gerçekleşti.

2019-2020 Eğitim–Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Programı Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kırkşehitler İlkokulu Müdürü Meral Küçükyılmaz bir konuşma gerçekleştirdi.
Küçükyılmaz konuşmasında, “İlköğretim Haftası nedeniyle tüm çocuklarımıza sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.

Ülke kalkınmasının temeli ilköğretimdir. Çağdaş uygarlık düzeyine erişmek bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olacak bilgi ve becerilerin temeli ise okulda atılmaktadır. “ ifadelerine yer verdi.
Devamında İl Milli Eğitim Müdür V. Hüseyin Kalkan söz aldı. Öğrencileri en iyi şekilde hayata hazırlamaya çalıştıklarını vurgulayan Kalkan, “ Özellikle her geçen gün daha önemli hale gelen bilgi ve teknolojinin etkili olduğu günümüzde eğitim ve niteliğinin bu gelişmelere parelel olması büyük bir ihtiyaçtır. Biliyoruz ki insana yapılan yatırım, insanlığa yapılan en büyük yatırımdır. Biz de Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 233 kurumumuzla 3529 öğretmenimiz ile 48.312 öğrencimize Milli Eğitim’in amaçları doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, akademik, sosyal, kültürel ve sportif yönden güçlü, bakanlığımızın 2023 vizyonunu temel alarak onları en iyi şekilde hayata hazırlamaya gayret ediyoruz. “ dedi.
İl Milli Eğitim Müdür V. Hüseyin Kalkan’dan sonra konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli Valisi Osman Bilgin, "Ailede başlayıp okullarda devam eden ve insan hayatının her dönemini kapsayan eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen bir süreçtir. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevincini yaşarken; değerli anne babaları da yavrularını sevgiyle, ümitle okula hazırlanmanın güzelliğini ve tatlı telaşını paylaşıyorlar." ifadelerini kullandı. Vali Bilgin’in konuşmasının ardından 4. sınıf öğrencileri tarafından 1. sınıf öğrencilerine “Okula Hoş Geldiniz” çiçeği sunuldu, Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi yapıldı ve tören programı sona erdi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin devamında sınıfları gezerek öğrencilere hediyeler verdi, eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar diledi...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol