2018 yılında zirvede “İnece” olacak

Yaptığı çalışmalar ile İnece’yi köy görüntüsünden kurtararak bir basamak daha yükseğe çıkartan İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar ile röportaj gerçekleştirdik. Yoğun çalışma temposu nedeni ile birçok programa dahi katılamadığını ve beldesini terk edemediğinin altını çizen Vardar; “İnece daha ne yapabilirim, nasıl geliştirebilirim konusunda sürekli kafa yoruyoruz” dedi.

2014 Mart yerel seçimlerinden itibaren göreve gelen ve birçok noktada İnece halkının refahı için çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Şahabettin Vardar, belde de süren çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 2017 yılı itibari ile birçok projenin biteceğini belirten Vardar, İnece’yi parmakla gösterilir hale getireceklerini belirtti. Gazetemiz muhabirleri ile bir araya gelen İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar yaptığı açıklamasında; “Seçimlerden göreve geldiğim günden itibaren yaklaşın 22.000 metre içme suyu borusu diğer Başkanımızdan kalan yarım kalan işleri tamamladık. 23 kilometrede kanalizasyon çalışmamız oldu, arıtma tesisimizi hizmette soktuk. Arıtması çalışan küçük belediyelerden biriyiz. Alt yapı hizmeti bittikten sonra 60.000 metrekare taş döşedik mahallelerimize. Zor imkanlarla 4 kilometre sıcak asfalt 14 kilometre kaldırım yaptık. İnce’mizin alt ve üst yapısını %80’ini bitirmiş olduk. %20’lik bir kısım var onları da bu sene Allah nasip ederse 2017’nin sonuna kadar onları da bitireceğiz. Bunların yanında peyzaj çalışmaları yaptık yani beldemizi güzleştirme çalışması yapmış bulunuyoruz”
“Çok amaçlı salonumuz bitmek üzere”
Şu anda bir düğün salonunu çok amaçlı bir salona çeviriyoruz çalışmalarımız devam ediyor. Tiyatro, panel gibi etkinliklere kullanılacağı gibi bir salon olacak. Ben inanıyorum ki Trakya’nın ender bir salonu olacak. Bu salonun ismini de ilimizin geçmişinde olan Sebahatin Ali’nin ismini koymayı düşünüyoruz. Şöyle söyleyeyim İnece Belediyesi Sebahatin Ali Çok Amaçlı Kültür Salonu koymayı hedefliyoruz. Bu çalışmamızdan sonra dere ıslah çalışmalarımız var zaten bu Devlet Su İşleri Müdürlüğünün projesiydi. Bizde ıslah çalışmasından sonra yürüyüş ve park alanları yapacağız. Halkımızın daha rahat yaşaması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.
“İstihdam yaratacağız”
Aynı zamanda yatırım amaçlı fabrikalar çekmek için çalışmalara devam ediyoruz. Şuanda süt tozu fabrikamız kuruldu. Kombine et tesisi kurulacak. Zaten beldemizde olan yem fabrikamız, ayakkabı fabrikamız beldemizin gelişmesinde baya ön plana çıkmıştı. Yeni gelecek 3 tane fabrikamızla işsizlik sorunu ortadan kalkacak. Bizim bu beldemizin ortasından geçen, beldemizin ortasında olan köprümüz yaklaşık 60 yıllık. Bizim bu konu hakkında girişmelerimiz oldu. Fakat dere karayollarına ait olduğu için ne zaman olur bu konu hakkında bir şey diyemem. Ama biz bu köprüyü güzelleştirmek için köprümüzü ışıklandıracağız. Genişletemiyoruz fakat güzel bir görünüm oluşturmamızı sağlıyacağız. Bilindiği üzere Şuba ayında yaşanan bir yanında bir kız çocuğumuzu kaybettik. Hala onu üzüntüsü içerisindeyiz, o yaramız daha kapanmadı. O ailemiz ile ilgilide yardım kampanyası başlattık Türkiye çapında Valilik desteği ile. İnece Belediyesi olarak onlara bir arsa kazandırdık. Aile ve Sosyal yardımlaşma ile beraber evi de en kısa zamada yapıcağız.
Halk oldukça memnun
İlimizin diğer beldelerine nazaran tam geçiş noktasında kalan ve birçok kişi tarafından sevilen yeri İnece, yenileniyor. Belde halkının daha çok çiftçilik ve hayvancılık ile uğraştığı yerleşim birimi aynı zamanda Edirne- Kırklareli yolu üzerinde bulunuyor. Fazla yatırımın yapıldığı fakat İnece Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda neredeyse fazla bir eksiği kalmayan beldemiz yeni sokak kaldırımlarına kavuştu. Çevre düzenlemeleri kapsamında yapılan çalışmalar ile hiç olmayan ya da olup da atıl halde bulunan kaldırımlara beton atıldı. Bununla birlikte peyzaj çalışmaları yapan İnece Belediyesi birçok alana yeşillendirme çalışması yaptı. Belde girişinde gerçekleştirilen çalışmalar ile birlikte çamurlu yollarda yürümekten kurtulan vatandaşlar; “ Yıllardır bu sorun ile mücadele ediyorduk. Fakat çalışmalar sayesinde böylesine mağdur olmaktan kurtulduk. Bu kapsamda belediyemize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız okula gidiyordu ve etrafta oldukça kötü bir durumdaydı. Hem bu yapılan kaldırım ile hem de ekilen çiçekler ve yeşillendirme çalışmaları ile bir adım daha ileriye gitmiş olduk. Bu kapsamda yetkililere tekrar tekrar teşekkür ediyoruz” dediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol