“2018 Genç Çiftçi Projesi hayırlı olsun”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 2018 Genç Çiftçi Projesi’nin çiftçilere, Türk tarımına ve ülkemize hayırlar getirmesini diledi. Resmi Gazete’nin Cumartesi günki sayısında yayınlanan proje hakkında bilgi veren Minsolmaz, 18-40 yaş arası çiftçilere mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerine, tebliğde yayınlanan şartları sağlamaları halinde 30 bin liraya kadar hibe verileceğini kaydetti.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 2018 Genç Çiftçi Projesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Minsolmaz açıklamasında, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacı ile gerçekleştirilen “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programına” ilişkin tebliğin Cumartesi gün ki Resmi Gazete’de yayınlandığını anımsatarak, “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında, kırsal alanda yaşayan, 18-40 yaş arası çiftçilerimize mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerine, tebliğde yayınlanan şartları sağlamaları halinde 30 bin liraya kadar hibe verilecektir. 2018 Genç Çiftçi Projesi’nin Çiftçilerimize, Türk Tarımına ve Ülkemize hayırlar getirmesini dilerim” dedi.
2018 Genç Çiftçi Projesi
Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimiyle bunların işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor.
Buna göre, genç çiftçiler büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği ve bal üretimi, arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi, ipek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı, serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı, kapama meyve
bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı, çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretimi konularında başvuruda bulunabilecekler. Destek için ön başvurular, "https://gencciftci.tarim.gov.tr" adresinden yapılacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol