“1 ayda 36 kilogram kapak topladılar, örnek oldular”

Ahmet Yener Orta Okulu öğrencileri Türkçe Öğretmeni Tuncay Ayyıldız ve Fen Bilgisi Öğretmeni Kemal Tokuş önderliğinde yaklaşık 1 aylık süre içerisinde 36 kilogram kapak topladılar. Öğrenciler topladıkları kapakları dün Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği’ne teslim ettiler. Kapakları teslim alan Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu, öğrencilerin büyük bir farkındalık çalışmasına imza attıklarını ifade etti.

Ahmet Yener Orta Okulu öğrencileri önemli bir farkındalık çalışmasına imza attılar. Türkçe Öğretmeni Tuncay Ayyıldız ve Fen Bilgisi Öğretmeni Kemal Tokuş önderliğinde yaklaşık 1 aylık süre içerisinde 36 kilogram kapak toplayan öğrenciler topladıkları kapakları dün Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği’ne teslim ettiler.
“Yere düşen bir kapak çöp olmaktan çıktı”
Öğrencilerin büyük bir farkındalık çalışmasına imza attıklarını belirten Behice Köseoğlu, “Fen Bilimleri ve Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu ile Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’ndan sonra Ahmet Yener Ortaokulu’nun da bağışlarıyla 4. okulumuzdan bağış almış olduk. Tabi buraya öğrencilerin de gelmesi bizi çok memnun ediyor. Çünkü engel ne zaman nasıl karşımıza çıkacak bilmiyoruz. Benim de 1990 doğumlu bir kızım var. 1997 yılında engel ile tanıştım. Engel hayatımızın içine girdi. Ben çocuklarda şöyle bir olguyu geliştirdiğini düşünüyorum. Yere düşen bir kapak çöp olmaktan çıktı. Yapılan yardımdan dolayı tüm yönetim adına hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu kampanya bizler için çok önemli ve biz bu kampanyaya devam edeceğiz. “ dedi.
“Ahmet Yener Ortaokulu olarak bir
farkındalık oluşturmak istedik“
Öğrencilerin çok kısa bir sürede önemli işlere imza attığını belirten Ahmet Yener Orta Okulu Türkçe Öğretmeni Tuncay Ayyıldız, “Bizim projemizin adı aslında hayatın engellerine kapak olsun. Bu kampanyayı çocuklarımızı mavi kapak topladıklarında nelerin olabileceğine dair bilinçlendirmek amacıyla uyguluyoruz. Hatta bunu bir yarışmaya döktük. Çocuklarımız bir aylık süreçte getirdikleri kapakların miktarına göre birinci, ikinci ve üçüncü oldular. Ancak çocuklarımız kapakları getirdiklerinde kesinlikle ödülün ne olduğunu sormadılar. Çünkü aslında ödülün bu kapaklar sayesinde gelecek olan tekerlekli sandalye veya bir engelli arkadaşlarına yapabilecekleri yardım olduğunu gördüler. Bu bizi gerçekten çok mutlu etti. Ahmet Yener Ortaokulu olarak bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu farkındalığın da oluştuğunu düşünüyoruz. Ben de öğrencilerimize ve arkadaşlarımıza bu projeye ön ayak olduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da projemizi sürdüreceğiz. “ ifadelerini kullandı.
Kapaklar nasıl sandalyeye dönüşüyor?
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne ulaşan kapaklar önce tartılıyor ardından gönderen kişinin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınıyor. Daha sonra içindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasına tekrar tartılarak ve faturalandırılarak teslim ediliyor. Elde edilen gelir, kampanya hesabı aracılığı ile teslim alınarak ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştiriliyor. Sandalye teslimleri TOFD tarafından belirlenen kriterler ve evrakların teslimi ile yapılıyor. Kapakları teslim etmek isteyen kişiler ve kurumlar PTT Kargo ile "801231382" numaralı indirimli posta kod numarası, 60-50-45 cm max 45 desi gelecek şekilde olan poşet ebatları ile poşet başına 15,00 TL ödeyerek gönderim sağlayabiliyorlar. Toplanılan kapakların 60-50-45 cm ebatlarında çuval yada koliye koyulması, max. 45 desi’yi geçmemesi gerekiyor. Proje kapsamında 200 bin plastik kapakla 1 manuel tekerlekli sandalye, 70 bin plastik kapakla 1 koltuk değneği alınabiliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol