“1. Trakya Tanıtım Günleri" için bu defa Edirne’de toplanıldı

19-22 Nisan 2018 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan “1. Trakya Tanıtım Günleri” hazırlıkları için toplantılar devam ediyor. İlk
hazırlık toplantıları; 2 Mart Cuma günü Kırklareli ve Tekirdağ’da, 9 Mart’ta ise Edirne’de yapıldı.

Trakya’nın üç güzide ili Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’ı bir çatı altında Türkiye’ye tanıtacak olan “1. Trakya Tanıtım Günleri” için ilk toplantılar yapıldı. İlk olarak geçtiğimiz hafta 2 Mart Cuma günü yapılan Kırklareli ve Tekirdağ tanıtım toplantılarından sonra dün de Edirne’nin hazırlık toplantısı yapıldı.
Tanıtım için stratejiler yapılıyor
Edirne toplantısı için Trakya Kalkınma Ajansı’nın basın bültenine göre; ‘’ 2 Mart’ta Tekirdağ ve Kırklareli’nde, 9 Mart’ta da Edirne’de yapılan toplantılar ile Ankara için tanıtım stratejisi belirleniyor. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Valilikleri yönetiminde, Trakyalılar Vakfı ve  Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle yapılacak olan etkinliğe, bölgede bulunan birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra, belediyeler ve özel sektör firmaları da destek veriyor.  
Son toplantı Edirne’de oldu
1.Trakya Tanıtım Günleri Hazırlık Toplantılarının sonuncusu Edirne’de yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tunca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve özel sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda Organizasyonu düzenleyen Trakyalılar Vakfı temsilcileri 1.Trakya Tanıtım Günleri ilgili ayrıntıları açıkladı ve katılım gösterecek işletmelerin sorularına cevap verdiler.
Üç il bir arada
19-22 Nisan 2018 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak olan sergi ve tanıtım günlerinde, Trakya Bölgesine ait yerel ürün ve değerlerin Anka-ralılar ile buluşturulması hedefleniyor. Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin Ankara gibi büyük bir pazarda tanıtımının yapılması ile turizmde ve ticarette ciddi oranda gelir artışı bekleniyor. Ayrıca, Ankara’da ikamet eden Trakyalıları buluşturması amaçlanan ve bu yıl birincisi gerçekleştirilen etkinlik, şimdiye dek üç ilin bir arada tanıtıldığı en büyük faaliyet olarak dikkat çekiyor.    
Trakya ziyaretçilerle buluşturulacak
4 gün sürecek olan organizasyon kapsamında AKM içerisinde satış reyonları, tanıtım stantları ile birlikte alan dışında protokol çadırı, ek yerel ürün satış çadırları ve sahne kurulması planlanıyor. Yöresel ürünlerin satış ve tanıtımının yapılmasının beklendiği alanda, Trakya halk oyunlarının, türkülerinin ve adetlerinin de olduğu dolu bir programın ziyaretçiler ile buluşması hedefleniyor’’ denildi.
“1. Trakya Tanıtım Günleri” hazırlık toplantılarının ilki 2 Mart Cuma günü Kırklareli’nde yapılmıştı. Toplantıda Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, şehrin ileri gelenleriyle toplantıda buluşarak yol haritasının doğru çizilmesi için beyin fırtınası yapmıştı. Çiftçi ve Minsolmaz toplantıda konuşma gerçekleştirdi.
‘’Bölge ticarette çekingen duruyor’’
2 Mart’ta ilimizde yapılan tanıtım günleri hazırlık toplantısında tanıtım atağına kalkmaları gerekeceğini ifade eden Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, verdiği örneklerle konuyu şöyle açıklamıştı; ‘’Ben Kırklareli adına konuşacağım.
Genelde Trakya da böyle. Ticarette biraz çekingen duruyor. Bundan yaklaşık 2 ay önce Sayın Başbakanımız buraya geldi. Orada bir değişiklik yaptık gelen misafirlere Erzincan nimetlerinden ikram ettik. Çokta hoşlarına gitti. Ama ilginç bir şey söyleyeceğim.
Buranın yoğurdunu yediler. Bayıldılar. Bugün gidin İstanbul’da sorun. Kırklareli’nde yoğurt var mıdır? Hiç zannetmiyorum bilsinler. Çünkü kanıtım yok. Yani siz kendi kazancınızı, kendi ürettiğiniz şeyi maalesef kendi adınızı satamıyorsunuz. Ben şuraya gelinceye kadar Kırklareli’nde ne peynir üretildiğini biliyorum ne yoğurt üretildiğini biliyorum’’
Trakya’nın çocukları organize ediyor
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz; ‘’Trakya’mızın güzel olduğuna ve gerçekten çok seçkin ürünler olduğuna, coğrafyasının, konumunun çok farklı olduğuna şüphe yok. Hepimiz başımızı kendi işimize gömüş durumdayız. Bizler yatırımlar peşinde valimiz mülki idare peşinde, belediye başkanları altyapı hizmetleri peşinde ama Trakya’nın bütünü lanse edecek bir organizasyonumuz bu güne kadar şehir dışında olmadı. Trakya Kalkınma Ajansımız ile birlikte vakıftaki genç arkadaşlarımız organize etmiş. Onlarda bu işe dertlenmişler. Vakıfı oluşturmuş genç arkadaşlarımız Kırklareli, Tekirdağ, Edirneli çocuklardan oluşuyor’’ dedi.
3 Trakya ilinin bir çatı altında tanıtılacağı ‘’1.Trakya Günleri’’ etkinliği için dün Edirne’de yapılan toplantı ile illerde ilk temaslar sağlanmış oldu. İlerleyen günlerde toplantılarda planlananların hayata geçip geçmediği konusunda yeni temasların yapılması bekleniyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol