‘1. Tarihi UzunKöprü Festivali’ 15- 18 Eylül’de Yapılacak

İlçemizde düzenlenen festivale somut bir kimlik kazandırmak için yapılan çalışmalar tamamlandı. Geçtiğimiz belediye meclisi toplantısında gündeme alınan yeni festivalin ismi ve ilk düzenlenme tarihi meclis tarafından kabul edildi. Buna göre yeni festivalin ismi ‘Tarihi UzunKöprü Festivali’ ve ilk düzenlenme tarihi ise 15- 18 Eylül 2022 olarak belirlendi. Yeni festival yeni yerinde yapılacak. Buna göre köprübaşındaki Terminalin taşınmasıyla ilk olarak Ergene Otelin yıkımı tamamlanacak. Ardından alanda yapılan düzenleme ile yeni festival alanı hazır hale getirilecek. 

Uzunköprülülerin ilk olarak gazetemiz aracılığı ile haberdar olduğu yeni festival ile alakalı olarak geçtiğimiz belediye meclisinde festivalin ismi ve ilk düzenleme tarihi de görüşüldü. Belediye Başkanı Özlem Becan’ın yeni bir festival formatı üzerinde çalıştıklarını açıklamasının ardından çalışmalarda sona gelinmişti. Buna göre yeni festivalin ismi ‘Tarihi UzunKöprü Festivali’ olarak belirlendi. Başkan Becan konu ile alakalı olarak yaptığı değerlendirmede, “Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali’nin yerine daha somut öğeler içeren ve ilçemiz tarihinin en önemli parçası olan Tarihi Taş Köprüyü merkeze alacak yeni bir festival konseptin üzerinde çalışmaları tamamladık. Rumeli’yi, Trakya’yı daha çok yansıtan etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Diğer yandan bir festival düzenliyorsak ilçemizin en önemli parçası olan tarihi taş köprümüzü göz ardı edemeyiz. Hem köprümüzü daha çok tanıtmak hem de festivale daha somut bir kimlik kazandırmak için tarihi köprümüzü merkeze aldık” dedi. Başkan Becan’ın konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Oy Birliği ile yeni festivalin adı ve ilk düzenlenme tarihi belirlendi. Buna göre 1. Tarihi UzunKöprü Festivali 15- 18 Eylül tarihlerinde yapılacak.

ERGENE OTELİN YIKIMI TEMMUZ AYINA KADAR TAMAMLANACAK

Festivalin yeni yeri hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Becan, ““Ergene Otelin yıkım işlemlerine süratle başlayacağız. Yeni festivalimiz de Köprünün hemen yanı başında yapacağız. Yeni festival yerinin çarşı esnafımıza ekonomik olarak daha fazla katkı sunmasını bekliyoruz. Terminal yeni yerine taşındı. Şimdi de Ergene Otelin yıkımı için ihaleye çıkıyoruz. Temmuz başına kadar bu işi de halledip festival alanını hazırlamaya başlayacağız” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol