1 Kulaç 1 Hayat projesi başlıyor

“1 Kulaç 1 Hayat Projesi” Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4. Sınıf Öğrencilerinin yüzme etkinliği ile 20 Şubat Salı günü saat 13:30’da ilimiz Merkez Kapalı Yüzme Havuzunda başladı. 

20 Şubat Salı günü saat 13:30’da “1 Kulaç 1 Hayat” Projesi İlimiz Merkez Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin yüzme etkinliği ile başladı. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.
“Proje ile sporun yaygınlaştırılması ve bu sayede fiziksel ve zihinsel
olarak sağlıklı nesiller
yetiştirilmek amaçlandı”
Proje hakkında açıklamada bulunan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, öğrencilerde spor branşlarının yaygınlaştırılmasının amaçladığını söyledi.
Aşım; “Kırklareli Valiliği himayesinde, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen proje İl Özel İdaresi tarafından finanse edilmektedir. Proje sporun yaygınlaştırılmasına ve bu sayede fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesilleri yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor” dedi.
“Öğrencilere 6 haftalık bir
eğitim verilecek”
6 haftalık bir eğitim verileceğini söyleyen Murat Aşım, 573 öğrencinin de yüzme eğitimi alacağını belirtti. “Öğrencilere belirlenen derslerde yaklaşık 6 haftalık eğitimler verilecektir. Toplamda 3 yıl sürecek olan projede; 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 10 ilkokulumuzda yüzme, 2 ilkokulumuzda voleybol, 2 ilkokulumuzda basketbol, 3 ilkokulumuzda tekvando, 2 ilkokulumuzda jimnastik, 3 ilkokulumuzda futbol ve 2 ilkokulumuzda judo eğitimi verilecektir.Toplamda 573 öğrencimiz yüzme eğitimi alacaktır” diye konuştu.
1 Kulaç 1 Hayat projesine
yüzme ile başladık”
1 Kulaç 1 Hayat projesine yüzme ile başladıklarını aktaran Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, “Kırklareli Valiliği himayesinde, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve kurumumuz Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen projenin açılışında sizler ile birlikteyiz. Yüzme branşı ile başlıyoruz 1 Kulaç 1 Hayat projesi kapsamında 4. sınıfa giden 573 öğrencimiz yüzme öğrenecekler. Belki milli sporcular belki de şampiyonlar çıkacak buradan, hedefimiz bu. Bu tabi sadece yüzme branşı ile kalmayacak ve 5 branş da jimnastikten, judosundan, masa tenisine kadar diğer branşlar da bu proje kapsamında olacak. İnşallah hayırlara vesile olur. Yüzme ile açılış yaptık diğer branşlar da Allahın izni ile bir arada oluruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol