19 Mayıs’ın temelinde insan vardır

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “19 Mayıs 1919’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bağımsızlık mücadelesinin temelinde insan vardı, eşitlik vardı, özgürlük ve demokrasi vardı, barış, kardeşlik ve dayanışma vardı.

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “19 Mayıs 1919’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bağımsızlık mücadelesinin temelinde insan vardı, eşitlik vardı, özgürlük ve demokrasi vardı, barış, kardeşlik ve dayanışma vardı. Bu güçlü temeli korumak, kollamak için 19 Mayıs’ı Atatürk geleceğimizi kuracak gençliğe armağan etmiş, böylece gençliğe adanmış bir bayram olarak da dünya tarihinde bir ilki daha başarmıştır” dedi.
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Gündoğdu mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emperyalist işgali sona erdirmek, tutsaklığa boyun eğmeyip, özgürlüğe ve tam bağımsızlığa kavuşmak için Samsun’a ayak bastığı ve Anadolu’nun her yanında özgürlük meşalelerinin yakıldığı tarih olduğunu belirtti.
“19 Mayıs 1919’ta; yoksulluğun, yıllarca süren savaşların yol açtığı yıkım, çaresizlik ve umutsuzluğun hüküm sürdüğü zor koşullarda kurtuluşun ışığını görebilen, bir an bile umutsuzluğa düşmeyen büyük lider Mustafa Kemal Atatürk canı pahasına ülkesinin geleceği, milletinin özgürlüğü için bağımsızlık yolculuğuna başlamıştır” diyen Gündoğdu, sözlerine şöyle devam etti;
“19 Mayıs 1919’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bağımsızlık mücadelesinin temelinde insan vardı, eşitlik vardı, özgürlük ve demokrasi vardı, barış, kardeşlik ve dayanışma vardı. Bu güçlü temeli korumak, kollamak için 19 Mayıs’ı Atatürk geleceğimizi kuracak gençliğe armağan etmiş, böylece gençliğe adanmış bir bayram olarak da dünya tarihinde bir ilki daha başarmıştır. Bugün gençlerimiz eğitimin, insan haklarının, fırsat eşitliğinin, laikliğin, hukukun üstünlüğünün bilinciyle kendini yetiştirmek ve böyle var olmak istediklerini; uğradıkları haksızlıklara boyun eğmeyeceklerini gösteren bir kararlılık içindedir. Bugün gençlerimiz, kendilerine emanet edilen Cumhuriyet’in sahibi ve Mustafa Kemal’e yaraşır evlatlar olduklarını, bütün engellemelere karşın, Atatürk’ten aldıkları güçle göstermektedir. Gençlerimiz, ülkenin zenginliklerini çıkar odaklarına peşkeş çekme politikalarına karşı Cumhuriyetin kazanımlarını her ne pahasına olursa olsun korumaya devam edeceklerdir. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102.yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı coşkuyla kutluyor, imkansız görüneni başararak, ulusumuzu karanlık dönemlerden aydınlığa çıkaran, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygıyla, sevgiyle anıyoruz.” (D. Atkoşan)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol