“19 Mayıs Düşmana karşı azimle direnen bir milletin topyekun başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımıdır”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin sonsuza kadar bağımsızlığı için Samsun’da kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin bu yıl 101. Yıldönümünü kutlamanın heyecanı, mutluluğu ve gururu içerisindeyiz.
19 Mayıs 1919, çekilen büyük sıkıntı ve yoksulluğa rağmen bağımsızlığından bir an olsun vazgeçmeden düşmana karşı azimle direnen bir milletin topyekûn başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımıdır.
Sevgili gençler;
Bilgi ve teknoloji çağında Ülkemizin kalkınmasını sağlayacak olan sizlersiniz. Bu sebeple sizler, çağın gerektirdiği yeniliklere ve değişimlere açık olmalısınız. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeli, sahip olduğunuz bilgi birikimini daima güncellemeli ve yeteneklerinizi bu doğrultuda geliştirmelisiniz.
Bizler ise dün olduğu gibi bugün de sizlerin Ülkemizi daha ileri seviyelere taşımak için üstleneceği sorumluluğu taşıyabilecek şekilde yetişmeniz için gerekli olan her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatan uğruna canlarını feda etmiş bütün aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor;gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol