"19 Mayıs, Bağımsızlığın ilk adımıdır"

Vali Ekici yaptığı açıklamada, "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919'un, 104. Yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz." dedi.
Valimiz Sayın Birol Ekici, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı yayınladı.
19 Mayıs'ın önemine değnen Vali Ekici, "19 Mayıs 1919 günü, milletimizin zaferlerle dolu geçmişinde yazılacak yeni bir destanın başlangıcı, memleketimizin düşman işgalinden kurtarılması ve milletimizin bağımsızlığı için istiklal mücadelesinin ilk adımı, tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz özgürlük sevdamızın bir yansımasıdır." şeklinde konuştu.
"Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz"
Gençlerin geleceğin teminatı olduğunun altını çizen Vali Ekici, "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.' diyerek Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır. 19 Mayıs gününü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Gençlik, milletimizin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler.
Geleceğimiz, umudumuz, değerli gençler; Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye’nin uygarlık yolunda duraksamadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesisiniz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı geleceğimiz ve umudumuz olan siz gençliğe armağan etmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Bu aziz vatanın atalarımızdan bizlere emanet olduğunun bilinciyle milletimize, devletimize, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu, daha müreffeh yarınlara taşımanın gayreti ve çabası içerisinde olacağınıza inanıyor, sizlere güveniyoruz." ifadelerini dile getirdi.
"19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum"
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ile anan Vali Ekici, "Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, sevgili gençlerimiz ve Kırklarelili hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum." sözlerini dile getirdi. (A. Kaya)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol