19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliklerle kutlandı

Kırklareli’de, Muhtarlar Günü nedeniyle Özgürlük ve Demokrasi Meydanında 19 Ekim Perşembe günü saat 10.30’da tören düzenlendi. Özgürlük ve Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk Büstüne Merkez İlçe Muhtarlar Derneği ve Merkez İlçe Mahalle Muhtarlar Derneği tarafından çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte çelenk sunma töreni son buldu.
Programın devamında Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi katılımıyla devam etti.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program muhtarların konuşmalarıyla devam etti. Merkez İlçe Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Cemal Çetin günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Muhtarlıkların, yerel idariyi temsil eden kurumlar arasındaki sosyal barışın sağlandığı tek kuruluş olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti’nden temin ettiği mühürden alan siyasallaşmamış tek hizmet odaklı çözüm merkezleri muhtarlıklardır.

Bu nedenle vatandaşlar 24 saat kapımızı çalabileceği siyasal değil, çözüme dayalı çözüm merkezi olan muhtarlıkları kendisine daima yakın hissetmektedir. Amacımız bütün insanlara fedakarca ve özveri içerisinde hizmet etmek ve ihtiyaç duyulan konuları ilgili mercilere sorunları aktarmaktır. Ayrıca toplum içerisinde olmamız dolayısıyla vatandaşlarımızın problemlerinin demokrasi çerçevesinde iktidar ve muhalefetin bütün vekilleri ile aynı mesafede hareket etmek suretiyle halledilmesine aracılık yapmaktır. Muhtarlık ülke yönetiminde halkın ihtiyaç ve taleplerinin karşılanmasında ilk ve en önemli müessesedir. Ayrıca halk ile devletin her an karşı karşıya geldiği ve devletin halk nezdinde ilk temsil edildiği yerdir”
Muhtarlar mahallesinde ve köylerinde en etkin amirlerdir”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtar demokrasinin temel taşıdır. Muhtarlarımızın Belediye Meclislerinde ve İl Genel Meclis toplantılarında bulunmaları, bayramlarda ve resmi toplantılarda protokolde yer edinmesinde, ayrıca daha sağlıklı hizmet verebilmek için donanım ve imkânlarımızın arttırılmasının yarar olacağını, bu doğrultuda devletimiz tarafından gerekli düzenlemelerin yapılacağını umut etmekteyiz. Bugünü bizlere muhtarlar günü olarak ilan eden bütün büyüklerimize şükranlarımızı sunarız.
Bu anlamlı günde biz muhtarlarımıza bu imkanı sağlayan valimiz Orhan Çiftçi ve değerli müdürlerimize saygılarımızı sunarken, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyoruz” dedi. Mahalle muhtarları derneğinin konuşmasının ardından söz alan Merkez İlçe Muhtarları Derneği Başkanı Kavakdere Muhtarı Vedat Dengiz ise “Sayın Valim, Saygıdeğer Muhtarlarımız ve çok kıymetli katılımcılar, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin Muhtarlara hediye ederek, bizlere sevinç ve gururu bir arada yaşatan bu günde burada bulunduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, hepinizi yürekten selamlıyorum”
“Sayın Cumhurbaşkanımız ile
Valimize ve emeği geçen
herkese
teşekkür ediyoruz”
“Devlet büyüklerimize, merkez ilçemizde görev yapmakta olan muhtarlarımız adına şükranlarımı sunuyorum. Son dönemde, yıllardır görmediğimiz değeri görüyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız ile Valimize ve emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizlerde vatandaşların hizmetle buluşması noktasındaki görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmek için çaba sarf etmeye devam edeceğiz.
Ülkemiz adına daha iyi hizmetler yapmak temennisi ile Muhtarlar Günü’müz hayırlara vesile olsun” diye aktardı. Ardından son olarak Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi “Devletimizin muhtarlara verdiği önemi gösteren Muhtarlar Günü’nde sizlerle bir arada olmaktan mutluyum. Sizler yerel demokrasinin en güzel örneğini temsil eden ve aynı zamanda devletimizin kurumsal temsilcisi konumunda olan toplumsal hayatımızda önemli bir yerde bulunan saygın bir kurumun yöneticilerisiniz. Yönetim anlayışında vatandaşımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğu bilinci yer almaktadır. Şuanda kendini yenileyen ve geliştiren kurumların başında gelen muhtarlıklarımız, çağdaş kamu yönetimi anlayışı ile halkımızın ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlanmaktadır”
“Muhtarlarımızın talepleri yetkili
makamlara bu sistem ile
iletilecek”
“İçişleri Bakanlığımızca muhtar bilgi işlemleri sisteminin hayata geçirilmesidir. Muhtarlarımızın talepleri bu sistem üzerinden ilgili makamlara iletilerek, taleplerin etkin bir şekilde taleplerin takibi kolaylaştırılmıştır. Vatandaşlarımızın ihtiyaç ve sorunlarını gerek birebir iletişim halinde bulunarak, kendi çabalarınız ile çözmeye çalışıyor, gerekse bizlere iletiyorsunuz. Muhtarlarımız ile gerçekleştirdiğimiz toplantılar sayesinde daire müdürlerimiz ile muhtarlarımızı bir araya getirerek, iletilen sorunların çözüme kavuşturulması için en üst düzeyde gayret gösteriyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından 2005-2017 yılları arasında muhtarların yurt içi ve yurt dışı gezilerinin slayt gösterisi konuklara izletildi. Slayt gösterisinin ardından İl Mahalli İdareler Müdürü ve aynı zamanda Milli Şairimiz Alaeddin İkican tarafından muhtarlara yönelik şiir dinletisi ile devam etti. Programda son olarak en kıdemli muhtara plaket verilmesi, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’ye plaket verilmesi ve Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi tarafından muhtarlara hediye takdimi ile son erdi.
Muhtar Derneklerinden
Vali Çiftçi’ye ziyaret…
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 18 Ekim 2017 Çarşamba günü, 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları kapsamında; İl Mahalli İdareler Müdürü Alaettin İkican ve Muhtar Dernekleri Başkanları ile üyelerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol