“18 yaşına kadar engelli nedir engellilik nedir bilmiyordum”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Kırklareli’ndeki engelli dernekleri İl Genel Meclisi üyelerini ziyaret etti. İl Genel Meclisi’nin 4’ncü oturumunun görüşüldüğü 12 Mayıs 2022 Perşembe günü gerçekleşen ziyarette Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler ve Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu ile dernek üyelerine İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç ve Grup Başkanları çiçek verdi. Burada konuşan Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler, herkesin her an engelli olabileceğine işaret ederek, “Ben 18 yaşına kadar engelli nedir engellilik nedir bilmiyordum. 18 yaşında yani 25 Mart 1990 saat 14.30’da başına bu geldi. Felç geçirdim. 32 yıldır da engellilikle mücadele ediyorum” dedi.

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı 4’ncü birleşimi 12 Mayıs 2022 Perşembe günü İl Özel İdaresi Hizmet Birimlerindeki İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Saat 11.00’da başlayan oturuma Kırklareli’ndeki engelli derneklerinin başkan ve üyeleri de konuk oldu. 
Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler ve Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu ile dernek üyeleri Kırklareli İl Genel Meclisini ziyaret etti. İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı 4’nci oturumunda gerçekleşen ziyarette İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, CHP Grup Başkanı Aptullah Mutluer ile AK Parti Grup Başkan Yardımcısı Tarık Akın ziyaretçilerine birer buket çiçek hediye etti. Burada dernekler adına Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler kürsüden Meclis üyelerine seslendi. 
Dinkler herkesin her an engelli olabileceğine kendi yaşamından verdiği örnekle dikkat çekti. Dinkler, “Ben 18 yaşına kadar engelli nedir engellilik nedir bilmiyordum. 18 yaşında yani 25 Mart 1990 saat 14.30’da başına bu geldi. Felç geçirdim. 32 yıldır da engellilikle mücadele ediyorum. İşsizlik parasızlık aklınıza ne gelirse. Hayatımda o zaman iki amacım vardı. Güçlü kuvvetli bir insandım. Ya özel harekatçı olacaktım ya da futbolcu. Ama kaderimizde dernek başkanlığı yapmak, engelli kardeşlerimi için mücadele etmek varmış. Şu ana kadar bizde mücadele ettik. Elimizden ne geliyorsa kardeşlerimiz için mücadele ediyoruz” dedi.
6 günü festivale çevirmeye
karar verdik
Engeliler Haftası hakkında da bilgi veren Dinkler, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında almış olduğu kararla 10-16 Mayısı Engelliler haftası olarak kabul etmiştir. Bu karar doğrultusunda 156 ülkede kararlaştırılan program çerçevesinde 6 gün ayrı ayrı etkinlikler yapılması uygun görüşmüştür. Fakat bu güne kadar bu günler düzgün olmadı ama bundan sonra olacaktır inşallah. Bu hafta ile 10 Mayıs günü açılış günüdür. Haftaya başlangıç yapılır. 11 Mayıs Görme Engelliler Günü, 12 Mayıs İşitme ve Konuşma Engelliler Günü, 13 Mayıs Ortopedik Engelliler Günü, 14 Mayıs Zeka ve Ruhsal Engelliler Günü, 15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü olarak değerlendirilerek 16 Mayıs’ta kapanış yapılır. Yani burada bununla demek istiyor ki; Her gün bu kişilerin sorunları konuşulur, çözüm aranır çözüm sunulur. Sunulduktan sonra hayatı kolaylaştıracak adımlar atılır. Bizde bugüne kadar bunları anlatmaya çalıştık ama anlatamadık. Ne yapalım diye düşündük ve sonuç olarak farkındalık yaratmak için bu 6 günü festivale çevirmeye karar verdik. Kutlama eğlence değil. Yürüyüş konser bahane ama engellilerin var olduğunu, sizlerle eşit şartlarda yaşamak istediklerini göstermek için Milli Eğitim Müdürümüzle konuştuk, Kültür ve Turizm Müdürümüz ile konuştuk, Aile Sosyal Hizmetler Müdürümüzle konuştuk. ‘Bunu geleneksel hale getirelim’ dedik. Behice hanımında desteği ile büyük bir yürüyüş düzenledik. Büyük bir katılımda oldu. 2017 yılında aynı şeyi yapmıştık fakat boş bitmişti. Bu sefer kurum müdürlerimizin desteği ile Belediye Başkanımızın desteği ile bir program yaptık. 16 Mayıs akşamı da Paşa Kafe’de bizim müzik gurubumuzun bir konseri olacak. Her güne bir etkinlik düşündük ama süre yetmedi. Son olarak 60 kişilik bir grupla DSİ de piknik yapacağız” diye konuştu.
Meclis Başkanı Aydın Karakoç ve Grup Başkanları da birer konuşma yaparak gönünün önemine değindiler. Verebilecekleri desteği verme gayretinde olacaklarını ifade ettiler. Ziyaretin ardından İl Genel Meclisi gündem maddelerini görüşmeye geçti. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol