18 yaş altına getirilen seyahat kısıtlaması kaldırıldı

Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığınca gönderilen 10 Temmuz 2020 tarihli genelge kapsamında daha önce 18 yaş altı genç ve çocukların yanlarında ebeveynleri ile seyahat edebilme şartını kaldırdı. 

Kırklareli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı ve ilgili Bakanlıklarla yapılan görüşmeler sonucunda İçişleri Bakanlığınca gönderilen 10 Temmuz 2020 tarih ve 11173 sayılı genelge doğrultusunda 18 yaş altındaki çocuk ve gençlerin şehir içi ve şehirlerarası seyahatlerinde yanlarında veli/vasisi bulunması şartının kaldırılmasına karar verildiği beldirildi.
Bu kapsamdaki çocuk ve gençlerin, karayolu, demiryolu, deniz veya hava yolu ile yapacakları seyahatlerin ilgili mevzuat hükümleriyle belirlenen (pandemi süreci öncesinde olduğu şekliyle) esaslar çerçevesinde yapılmasına izin verildi.
Yapılan açıklamada, “Kendi başlarına yolculuk yapacak çocuk ve gençlerimizin seyahatlerinde de toplu taşıma araçlarına yönelik Bakanlığımızca çıkarılmış olan Genelgeler ile Koronavirüs Bilim Kurulu Rehberinde yer alan hususlara riayet edilmesine,
Belirtilen şartlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oybirliği ile karar verildi” denildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol