17 şüpheliden 6'sı tutuklandı

Kırklareli Üniversitesi ile Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde FETÖ/PDY yapılanmasına  yönelik soruşturma çerçevesinde adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı

Kırklareli Üniversitesi ile Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Kırklareli merkezli iki ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 6'sı tutuklandı.
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar sürüyor.
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, geçen hafta FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında, FETÖ adına faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla Kırklareli ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan, aralarında öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, uzman ve memurların da bulunduğu 17 şüpheli, Kırklareli Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.
Şüphelilerden 10'u savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilirken, 7 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan şüphelilerden 6'sı tutuklandı.
Operasyonda, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, birer dolarlık banknotlar, Bank Asya kartları, cep telefonları, harici disk, bilgisayar ve bazı evraklara el konulmuştu. Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde görevli memur E.D'nin telefonunda, FETÖ mensuplarının şifreli haberleşme programı "ByLock" bulunduğu tespit edilmişti. (AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol