1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri başladı

1-7 Nisan Kanser Haftası ve Mart Ayı Kolon Kanseri Farkındalık etkinlikleri kapsamında hazırlanan programlar sürüyor. Mart ayında çeşitli çalışmalar gerçekleştiren sağlık ekipleri, Nisan ayında da etkinliklere kaldığı yerden devam ediyor.

Mart Ayı Kolon Kanseri Farkındalık etkinlikleri kapsamda Kırklareli’de bazı kamu kurum ve kuruluşları, Kanser Birimi ve Sağlıklı Hayat Merkezi Personelleri tarafından ziyaret edilerek 141 kamu personeline kolorektal kanserler hakkında bilgi verildi. Bilgilendirmelerde kolon kanserinin erken teşhisle önlenebilir bir hastalık olduğu ve kanser taramalarının önemi vurgulandı.
Halkın yoğun olarak kullandığı istasyon caddesine sağlıklı yaşam araçları ile stant açılarak bilgi verildi broşür dağıtıldı. Mart ayı boyunca KETEM’lere gelen hastalara da eğitimler verilerek vatandaşların bu konuda biraz daha bilinçli olmasına yönelik çalışmalar yapıldı.
1-7 Nisan Kanser Haftası
etkinlik programı
2 Nisan: Sağlık ile ilgili Dt.
Cihangir Bayburtluoğlu’nun Karikatür Sergisi’nin İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasında ve KETEM karşılama salonunda 1 hafta sergilenmesi. Sergi açılışı 2 Nisan saat: 10.00.
3 Nisan: Kırklareli Devlet Hastanesi’nde görevli Onkolog Uzm Dr. Hamza Uğur Bozbey tarafından 15.30’da KDH toplantı salonunda kanserle mücadele konulu eğitim verilmesi, Kırklareli Devlet Hastanesi’nde görevli KBB Uzm. Dr. Murat Ayata ve Mikrobiyoloji Uzm. Dr. Neslihan Önder’in 16:30’ da KDH toplantı salonunda müzik dinletisi (kanser hastası ve sağlık çalışanlarına yönelik).
6 Nisan: Kanser hastalarına yönelik ve sağlık çalışanlarına yönelik sağlıklı beslenme gündemiyle saat 10.00’ da Leylandi Restaurant’ta kahvaltı etkinliği.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol