179 köye 35 Milyon TL’lik yatırım

Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in destek ve katkılarıyla ilimiz genelinde farklı alanlarda 2019 yılı içerisinde 300 proje hayata geçecek. İçişleri Bakanlığı, İl Özel İdaresi, KÖYDES ve AFAD ödenekleri ile yatırım programına alınan projelerin toplam değeri 35.305.585 TL olarak açıklandı.

Kırklareli genelinde 2019 yılı içerisinde 300 proje yatırım programına alındı. Çalışmalar kapsamında yıl boyunca 211 adet köy yolu, 46 adet içme suyu, 5 adet tarım ve sulama, 12 adet kanalizasyon, 25 adet sosyal işler olmak üzere 179 köyde 300 proje için toplamda 35.305.585 TL’lik yatırım programlandı. Kırklareli Valiliği’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı, İl Özel İdaresi, KÖYDES ve AFAD ödenekleri ile yatırım programına alınan projelerimizden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlarımıza, Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz’a, İl Genel Meclis üyelerimize desteklerinden dolayı şükran ve teşekkürlerimizi sunarız.” ifadelerine yer verildi.
Bir müjde de Kavaklı için geldi
Kırklareli Valiliği’nden bir müjde de Kavaklı beldemiz için geldi. Valilikten yapılan açıklamada Kavaklı’ya "Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulacağı duyuruldu.

Kırklareli Valiliği himayelerinde fizibilite ve ön hazırlık çalışmaları yapılan "Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulması kapsamında Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Türkiye çapında süt sığırcılığı alanında örnek olması hedeflenen ve Kırklareli ilinde özellikle aile işletmeleri tarafından yapılan süt sığırcılığı faaliyetlerinin geliştirilmesi için büyük önem taşıyan Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulumu için start verildi. Gerçekleşen toplantıda aynı zamanda kurucu heyet tarafından niyet beyanı ortaya konularak, resmi kuruluş işlemlerine başlama kararı alındı.
Kavaklı’da 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulması planlanan organize sanayi bölgesi, süt sığırcılığı alanında modern aile işletmelerine yüksek standartlarda süt sığırcılığı ve süt ürünleri üretimi yapma imkanı sağlayacak altyapı olanaklarına sahip olacak. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, gerçekleşen toplantıda, Kavaklı beldesinde kurulması planlanan Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin devletin destekleriyle daha da büyüyeceğini, bütün ilçe ve köylerde bulunan hayvancılık işletmelerinin bu bölgede yer alacağını, yüksek standartlarda ve verimlilikte üretim yapan aile işletmelerine dönüştürüleceğini ifade etti. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol