179 köydeki sokak hayvanları için ilk adım atıldı

Bir veterinerlik firması ile protokol imzalayan Kırklareli İl Özel İdaresi, sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve küpeleyerek kayıt altına alınması çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda ilk uygulama Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde yapıldı. Babaeski’ye bağlı Katranca, Çiğdemli ve Nadırlı Köylerindeki sahipsiz sokak hayvanlarının aşılama, kısırlaştırma ve küpe takma işlemleri protokol imzalanan veterinerlik firmasının personel ve araçlarınca gerçekleştirildi. Köylerde bulunan sahipsiz sokak hayvanları gezici veterinerlik aracına alınarak kısırlaştırma ameliyatları yapıldı. Hayvanların aşılama ve küpeleme işlemleri de yine burada gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi söz konusu çalışmayı sorumluluk sahasındaki 179 köyde gerçekleştirecek. 

Kırklareli İl Özel İdaresi sorumluluk alanındaki 179 köyde gerçekleştireceği sahipsiz sokak hayvanlarının aşılama, kısırlaştırma ve küpeleme işlemlerine başladı. Bu kapsamda ilk çalışma Babaeski’de yapıldı. Konuya ilişkin Kırklareli İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 
“Sokakta karşılaştığımız, başlarını okşadığımız, beslediğimiz, ilgilendiğimiz dostlarımızın karşılıksız sevgilerine tanık olmak, paha biçilemez güzellikte bir durumdur. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında İdaremiz ile bir veterinerlik firması arasında imzalanan protokolle sokak hayvanlarının korunması, tedavi ve rehabilite edilmesi, beslenmesi konularında verdiğimiz hizmetlere kısırlaştırma işlemini de katmış bulunmaktayız. Kendi sorumluluk sahamızda bulunan 179 köyde sokak hayvanlarını ücretsiz kısırlaştırarak onların kontrolsüz üremesine engel olarak özgür yaşamlarına destek veriyoruz. Bu amaçla Babaeski İlçemize bağlı Katranca, Çiğdemli ve Nadırlı Köylerimizde sahipsiz hayvanları aşılama, kısırlaştırma ve küpe takarak kayıt altına alma hizmetlerini başlatmış bulunmaktayız. Sokak hayvanları için başlatılan bu çalışma sorumluluk sahamızdaki diğer köylerimizde de devam edecektir.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol