15 Temmuz’u unutturmamak tarihimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, “15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak, sadece şehitlerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize değil, tarihimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel,Türk milletinin tarih boyunca gerek içeriden gerekse dışarıdan gelen birçok tehdidi atlatmayı başarmış bir millet olduğunu vurgulayarak 15 Temmuz’un unutturulmaması gerektiğini ifade etti. Malazgirt’te, Çanakkale de ölüme meydan okuyan ruhun O gece de kendisini bir kez daha gösterdiğini dile getiren Altıntel, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Türk milleti, tarih boyunca gerek içerden gerekse dışardan gelen birçok tehdidi ve badireyi atlatmış, çok çetin mücadeleler vermiştir.
Devletinin ve milletinin bekası ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda her zaman bir ve beraber olmayı bilmiş, Malazgirt’te, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi tüm zorlukların üstesinden iman gücüyle gelmeyi başarmıştır. Aynı ruh, 15 Temmuz gecesi de ölüme meydan okuyarak tüm dünyaya Türk’ün gücünü ve iradesini bir kez daha göstermiştir.
15 Temmuz, milli iradenin, milli birlik ve beraberliğimizin kuruluş ruhuyla yeniden inşa edildiği, tarihe altın harflerle yazılmış bir zaferdir. Kuşkusuz bu zafer şehit ve gazilerimizin üstün cesareti, gazi milletimizin büyük fedakârlıklarıyla elde edilmiştir.
15 Temmuz’da Türkiye, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiş, geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca sayısız kahramanlık destanı yazmıştır.
15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak, sadece şehitlerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize değil, tarihimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur. Tarih boyunca unutulmayacak olan demokrasi ve milli iradenin mutlak zaferine şahitlik eden şehit yakınlarımıza, gazi ve gazi yakınlarımıza, aziz milletimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Bu vesileyle 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere ülkemizin geleceği uğruna, vatan aşkıyla canını hiçe sayan şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.” (D.Atkoşan)




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol