15 Temmuz’u en iyi anlatan kareler İstasyon Caddesi’nde

15 Temmuz gecesi yaşanan olayları tüm netliği ile kamuoyuna duyuran basın mensuplarının objektiflerinden alınan fotoğraflar ile "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi" açıldı. AK Parti İl Başkanlığı’nın dün saat 14.00’da İstasyon Caddesi’nde düzenlediği sergiye AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, yönetim kurulu ve çok sayıda üye katılım gösterdi. Serginin anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Minsolmaz; “Milli iradeye kasteden, devletin bütünlüğüne kasteden, adi bir darbe girişimine karşı milletin asaletli bir mücadelesinin hem 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece, hem de sonrasında yaşadık”

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı’nca hazırlanan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi" dün saat 14.00’da İstasyon Caddesi’nde halkın izlenimine açıldı. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz; İstasyon Caddesi’ne konulan toplam 55 fotoğrafın yer aldığı serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un Türkiye için dönüm noktası olduğunu belirtti. Minsolmaz konuşmasının devamında; “Öncelikle biz burada Ak Parti İl Başkanlığı olarak, ben de Ak Parti Milletvekili olarak, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığımız olarak Kırklareli’de İstasyon Caddemizde Türkiye’nin her yerinde Genel Başkan Yardımcılığımızın açmış olduğu ‘Milli İradenin Yükselişi’ sergimizi açmış bulunuyoruz, burada sizlerle beraber bir aya yakın Vilayet Meydanında ve diğer ilçelerimizin meydanlarında demokrasi nöbetlerimizi gerçekleştirdik. Burada, ülkemizde 15 Temmuzda yaşanan, hiçbir suretle unutmamamız gereken, unutturmamamız gereken, milli iradeye kasteden, devletin bütünlüğüne kasteden, adi bir darbe girişimine karşı milletin asaletli bir mücadelesinin hem 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece ve sonrasında yaşadık. Hem de sonrasında bu milli bilinci ve duyarlılığı yaklaşık bir ay boyunda meydanlarda sabahlara kadar nöbet tutarak, teşkilatlarımız, vatandaşlarımız ve diğer siyasi partilerin katılımıyla gerçekleştirdik.
Burada, arkadaşlarımız çok güzel hem ilimizden bazı kesitler hem de Türkiye’den, özellikle Ankara ve İstanbul’dan kesitleri çok güzel fotoğraflayıp, İstasyon Caddemizde halkımızın sergisine sunmuşlardır. Bunları görmek lazım, inşallah biz partimiz içerisinde de bunları değişik köşelerde canlandıracağız. O zaman da yine bahsetmiştik Anadolu Ajansımız o süreci çok güzel tarihe not koyma anlamında kitaplaştırıp, burada demokrasi nöbeti tuttuğumuz bir akşam herkese dağıtmıştı. Darbelerin 27 Mayısı, 12 Eylülü, E-Muhtıralar, Muhtıralar, 15 Temmuz gecesi hiçbir darbeyi bizler demokrasiye inanan vatandaşlar ve siyasetçiler olarak kabul etmiyoruz. Darbeler her zaman için milli iradeye, milletin devletiyle, bayrağıyla ve milletiyle bir ve bütün olmasına kasteden ve her zaman için demokrasiyi geriye götüren, gelişmeleri geriye götüren unsurlar ülkemizde artık darbenin kelimesini ve yapılabilme ihtimalini bile kaldırmak amacıyla gerçekten milletimiz gerçekten büyük bir iradeyi ortaya koydu.
Millet kendi iradesine sahip çıktı. Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesi milletimizi meydanlara, hava limanlarına çağırmasıyla beraber, millet bugüne kadar yaşanmış olan, özellikle 27 Mayıs 1960 darbesi, 12 Eylül 1980 darbesinden farklı olarak kapısını, penceresini kapamadan bu sefer meydanlara ve sokaklara çıktı. Sahip çıktığı şey bayrağıydı. Çünkü Fetullahçı Terör Örgütü ve beraberinde arkada eli bulunanların bu ülkede bir daha geri döndürülemez bir istilanın başlangıcı amacıyla bu darbenin yapıldığını çok net hissetti. Bu darbe aynı zamanda sadece hükümete karşı yapılan bir darbe değildi arkadaşlar. Burada bunu bir ay boyunca hep anlattık meydanlarda.
Bu devletin bütünlüğüne ve millete karşı yapılan bir darbeydi. Allah bizleri korudu. Milletin iradesi tabiî ki meydanlara çıkması bizleri korudu. Bu darbe başarısızlıkla sonuçlandı, şükürler olsun. Milletin hafızasında kalması gerekiyor. O gün anneler dedeler birçok kişi çocukları ile meydanlara geldi. Bunlar hepimizin içerisinden geçtiği dönemlere bunları yeni nesillere aktarmamız gerekiyor. Tarihe not koymak açısından bu serginin gelip burada gezilmesi gerektiğini düşünüyorum. İl Başkanımıza’da teşkilatımıza da burada emeği geçen tüm arkadaşlarımızı da oldukça teşekkür ediyorum.
Allah Türkiye’ye bir daha darbe göstermesin. Darbelerin bu ülkede bir daha yapılabileceğine dahi ihtimal dahi vermesin ama her zaman da biz bu iradeyi biz bu temkini göstermemiz gerekiyor. Çünkü bin yıllık geçmişimizin olan bu topraklarda her zaman hile ve desise oluyor. Bu toprakların önemi çok fazla, bu devletin önemi çok fazla, millet olarak devlet olarak ve aynı vatan içerisinde mutlu ve huzurlu yaşayan bir toplumuz. Tabi ki coğrafyamızın da mazlum milletlerinde bu noktada ciddi olarak Türkiye’nin dik olmasına ihtiyacı var. Bu mazlumların duası ve iradesiyle kazanılan bir zaferdir bunda kimsenin bir şüphesi olmasın. İnşallah Ortadoğu da ki insanlara da örnek olacak, ışık olacak bir süreçtir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Meydanları dolduran herkese teşekkür ediyorum. Yerel basımıza özellikle teşekkür ediyorum.
Darbe akşamı tüm siteler medya yayın organları, internet sitelerinde bu haberleri vererek vatandaşlarımıza da devletimize de destek oldular. Milletin bu olaylara karşı koymasının gereğini de en güzel radyo kanalları, basın organları ve internet siteleri gösterdi.
Burada 30 gün boyunca yaptığımız demokrasi nöbetlerinde de özellikle yerel basın tüm ilçe ve ilimizde paylaşarak katılım sağladılar. Bu sergimiz de hayırlı olsun. İnşallah bir dahaki sefere bu konu hakkında bir sergi yapmak zorunda kalmayız, teşekkür ediyorum herkese” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol