15 Temmuz darbecileri, Pazartesi günü adalet karşısına çıkacak

Darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla aralarında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ile eski Yarbay Latif Çiçek’in askeri personelinin yargılanacağı salon duruşmaya hazır hale getirildi. 15 Temmuz’un 81 şüphelisi Pazartesi günü adalet önünde hesap verecek. Konuya ilişkin açıklama yapan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz; “Pazartesi günü süreç başlıyor. Tutuklu olan sanıkların tamamı burada yargılanacak” dedi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ile Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yaltepe, FETÖ soruşturması kapsamında 38'i tutuklu 81 şüphelinin yargılanacağı halk eğitim merkezi salonunun hazır hale getirildiğini belirtti. Darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan'ın ile eski Yarbay Latif Çiçek ile askeri personelin yargılanacağı salonda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan İlyas Yavuz, “Tüm hazırlıklarımız tamamladı. Tutuklu sanıkların tümü, mahkeme huzurunda ifade verecekler” dedi. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz yaptığı basın açıklamasında; “Lüleburgaz 65. Mekanize Tugay Komutanlığına ilişkin yönetilen soruşturma kapsamında Lüleburgaz Başsavcılığınla hazırlanan Fezleke bizlere ulaştıktan sonra, bizde en kısa sürede toplam 81 sanık hakkındaki iddianamemizi Kırklareli 1. Ağır ceza Mahkemesine gönderdik. 20 Şubat Pazartesi başlayıp 21, 22, 23 ve 24 tarihleri arasında devam edecek olan yargılama aşaması gelecek hafta itibariyle başlıyoruz. Lüleburgaz 65. Mekanize Tugay Komutanlığı neticesinde toplam 81 sanık hakkındaki iddianamemizi Mahkemece kabul edildi. O 81 sanıktan 33 asker sanığımız tutuklu. Kalan 43 asker sanığımız tutuksuz olarak yargılama başlayacak. Dosyada şu aşamada ilk etapta 59 sanık var. 81 sanığın iddianamemizdeki suçlar Türk Silah Kanunumuzun 309, 311, 312, 313 ve 314’üncü maddelerinde tanzim edilen maddelerdir. Bunlara ilişkin iddianamemizde Anayasa illi, Yasama organına karşı suç, Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısıtlamaya, Türkiye Cumhuriyetine karşı silah ile isyan ve feto örgütü üyesi olmak. Mahkememiz yargılamasını yapacak. Görüldüğü üzere Kırklareli Halk Eğitim merkezi konferans salonunu Bakanlımızla ve yerel imkânlarla dizayn ettik.
Başta Bakanlığımız yetkililerine ve buradaki tüm idarecilere teşekkür ediyoruz. Tüm hazırlıklarımız tamam inşallah Pazartesi günü süreç başlıyor. Tutuklu olan sanıkların tamamı burada olacaklar. Bu süreç içerisinde Polisimiz, Jandarmamız gerekli bütün güvenlik önlemleri alınmıştı. Hukuka uygun, hızlı, adil şeffaf bir şekilde hukuka uygun yargılanacak” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol