15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı gerçekleştirildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Rektörlük Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. 15.30’da başlayan programda Vali Osman Bilgin ve Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür konuşma yaparken, konuşma sonrasında FETÖ darbe girişiminin dini, siyasi ve uluslararası arka planını anlatan bir panel gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliği düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Sonrasında 15 Temmuz ile ilgili bir video gösterimleri ile 15 Temmuz Şehitlerinin isimleri ile fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi yapıldı. Ardından ilk olarak Rektör Şengörür konuşma gerçekleştirdi. 15 Temmuz gecesi asker kılığına giren hainlere en büyük cevanın Türk Milleti tarafından verildiğini kaydetti.
Rektör Şengörür’ün konuşmasından sonra Vali Osman Bilgin kürsüye geldi. 15 Temmuz’un bşr matem ve hüzüen fgünü olmadığını kaydeden Vali Bilgin, Türkiye’nin artık çok daha güçlüğ olduğunu vurguladı. Türk milletinin kaderi geçmişte neyse bugün de o olduğunu söyleyen Bilgin, dış odakların geçmişte olduğu gibi bugün de belli grupları kendilerine destekçi aldıklarını ifade etti.
15 Temmuz hain darbe girişiminde Türk milletinin olaya el koyduğunu ve dünyanın hiçbir milletinin ulaşamayacağı şerefe ulaştığını söyleyen Vali Osman Bilgin, “Bugün dünyada söz sahibi olduğunu iddia eden milletler ülkemiz üzerindeki oyunlarını bitirmeyeceklerdir. Bizlerin bu yüzden inancını daha güçlendirip birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek fikir ayrılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz” dedi.
Konuşmaların ardından 15 Temmuz’un dini, siyasi ve uluslararası arka planı ile ilgili bir panel gerçekleştirildi. Panelin bitiminde Fotoğraf sergisi gezildi ve etkinlik son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol