“15 Temmuz Darbe Girişimi, Türk Milletine yapılmış en büyük ihanettir”

Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “15 Temmuz’un Günümüze ve Geleceğe Mesajları” anma etkinliğinde konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür, 15 Temmuz Darbe Girişiminin Türk Tarihindeki yerine vurgu yaparak, “15 Temmuz Darbe Girişimi, tarih boyunca Türk Milletine karşı yapılmış en büyük ihanettir. Bu kalkışma milletin iradesine, seçilmiş hükümetine, istikrarına ve istikbaline kastetmiştir. Aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak tarihte eşi ve benzeri görülmemiş destansı bir direniş göstermiştir. İçindeki vatanseverlik duygusuyla sokakları, meydanları doldurmuştur. İnsanların cesareti ve kararlılığıyla tankların, uçakların, helikopterlerin karşısında tek yürek, tek vücut olarak durmuş ve bütün dünyaya demokrasi dersi vererek tarih yazmıştır.” dedi

Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “15 Temmuz’un Günümüze ve Geleceğe Mesajları” anma etkinliğinde konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür, 15 Temmuz Darbe Girişiminin Türk Tarihindeki yerine vurgu yaparak, “15 Temmuz Darbe Girişimi, tarih boyunca Türk Milletine karşı yapılmış en büyük ihanettir” dedi.
Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini anma etkinliğine birçok akademisyen, öğrenci ve vatandaş katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının yapılmasının sine vizyon gösterimi gerçekleştirildi. Sine vizyon gösteriminin ardından kürsüye çıkan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent ŞENGÖRÜR, 15 Temmuz Darbe Girişiminin Türk tarihindeki önemine değindi. Şengörür ayrıca “15 Temmuz, hainlerin helikopterlerle, tanklarla, toplarla halkımızın üzerine saldırdığı menfur bir darbe girişimidir. 15 Temmuz Darbe Kalkışması tarih boyunca Türk Milletine karşı yapılmış en büyük ihanettir. Bu kalkışma milletin iradesine, seçilmiş hükümetine, istikrarına ve istikbaline kastetmiştir. Aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak tarihte eşi ve benzeri görülmemiş destansı bir direniş göstermiştir. İçindeki vatanseverlik duygusuyla sokakları, meydanları doldurmuştur. İnsanların cesareti ve kararlılığıyla tankların, uçakların, helikopterlerin karşısında tek yürek, tek vücut olarak durmuş ve bütün dünyaya demokrasi dersi vererek tarih yazmıştır. Hürriyetine, bağımsızlığına, milli iradesine, demokrasiye bağlı olan halkımız, düşmanlarımıza milletimizin asıl karakterini tekrar hatırlatmıştır. Bu destansı direniş tarihimizin şanlı sayfalarında yerini almış. FETÖ/PDY terör örgütünün menfur girişimine canı pahasına karşı koyan aziz milletimiz arasından 250 vatandaşımız şehitlik mertebesine ulaşmış, 2703 vatandaşımız da gazilik ile müşerref olmuştur” dedi.
Şengörür’ün konuşmasını bitirmesinin ardından kürsüye çıkan Dr. Öğretim Üyesi Ali KURT, “15 Temmuz’un Günümüze ve Geleceğe Mesajları” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonrasında söz alan 15 Temmuz Gazilerinden Üzeyir CİVAN, Zehre AYABAK, Vahide ŞEFKATLİOĞLU ve aynı zamanda Kırklareli Üniversitesi öğrencisi olan Hasan Zan, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet GÖKDEMİR tarafından gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim dinletisi gerçekleştirildi.
Daha sonra yeniden kürsüye çıkan KLÜ Rektörü Bülent ŞENGÖRÜR, 15 Temmuz Gazisi konuşmacılara plaketlerini takdim etti.
Plaketlerin takdim edilmesinin ardından etkinlik sonlanırken, bütün katılımcılara teşekkür edildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. gerçek kahramanlar anısına 14 Temmuz 2018 Cumartesi 16:10:35

    Sene 15 Temmuz 2016 mevsime uygun. Plutonlar Marslılar Astroitler ve Kometler sakinleri yardımları ve siyasi ayak-ayak takımının hizmetleri ile; çürümüş ayaklarına secde ederek öptükleri her türlü pisliğini yedikleri zır mı zır cahil bir şeytanitinin ülkenin her kurumuna sızdırdığı yarı-beşer yarı-hayvan katil sürüleri icraya geçip katliama girişmişlerdi. Darbe gecesi M-Reis dört saat havada yedi saat yerde sessiz medite ederken cesur GK başkanı darbeyi dört saat öncesi öğrensede sessizliği tercihan kendini dertest teslim alacakları cesaretle makamında beklemiş başvekile ise Ilgaz tüneli fatihi-tünelin tam ortası yerinde savunma kurarken Ankara gökçeği gecekondulara sığınıp havayı koklamayı yeğlemişlerdi. Atatürk'ün Bursa Nutku'nun halkı sokaklara inip direnirken Atatürk subayları en sıcak çatışmalarla darbe eşkiyalarına karşı göğüs göğüse savaşıp darbeyi büyük hezimete erdirdiler sonradan ortaya çıkıp kahraman biziz de demediler...