15/18 Aralık Fuar Zamanı

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Kırklareli Tarım, Hayvancılık, Gıda, Sanayi ve Otomotiv Fuarı değerlendirme toplantısı Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Vali Birol Ekici Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda fuar öncesi son hazırlıklar konuşuldu. Değerlendirme toplantısında Vali Birol Ekici basına açıklamalarda bulundu. Ekici, “Fuarlar birbirimizden öğrenmeyi ve teknolojiyi daha iyi kullanmamızı sağlıyor. Daha verimli yapmayı, daha güzele birlikte ulaşmayı, tecrübe paylaşımını sağlıyor. Ben bu fuara öncülük ettikleri için Belediyemize, Ticaret Borsamıza, fuar organizasyon şirketimize, sivil toplum kuruluşlarına, ilgili sektörlere teşekkür ediyorum.”

15-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Kırklareli Ticaret Borsası Koordinatörlüğünde Kırklareli Kapalı Pazar Yerinde yapılması planlanan "2. Kırklareli Tarım Hayvancılık, Gıda, Sanayi ve Otomotiv Fuarı" Değerlendirme Toplantısı 29 Kasım 2022 Salı günü Vali Birol Ekici başkanlığında, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Temsilcileri ve ilgili kurum ve kuruluş yetkililerinin katılımı ile gerçekleşti. 
Değerlendirme toplantısında; Kırklareli’nin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "Kırklareli Tarım Hayvancılık, Gıda, Sanayi ve Otomotiv Fuarı" ile ilgili fikir alışverişinde bulunarak fuar ile ilgili devam eden çalışmaları değerlendirildi.
Toplantıda Vali Birol Ekici basına açıklamalarda bulundu. Kırklareli Valisi Birol Ekici, “Fuarımızın adı Tarım, Gıda, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı. Tarım çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız da tarımı milli ve stratejik bir alan olarak gördüğünü belirten beyanatları var. Tarım gerçekten hem stratejik hem de milli güvenliği ilgilendiren bir konuya dönüşmüş durumda. Tüm ülke çapına baktığımızda Trakya gerçekten çok seçkin bir bölge. Ülkemiz her ne kadar tarımsal üretimi ile kendi kendine yeten dünyanın nadir ülkelerinden birisi ise de Trakya’da büyüklük çok farklı. Trakya’da tarımsal arazilerimizin büyüklükleri ve işletmelerimizin büyüklükleri çok fazla. Hayvancılık yine aynı şekilde. Birde verim fazla. Tarım Müdürümüz her seferinde bizlere ısrarla söylüyor. Bölgenin hastalıktan ari bölge olduğunu, Anadolu’dan farklı olduğunu söylüyor. Hayvanlarımızın ve arazimizin verimi yüksek. İnsanlarımızın teknolojiye yatkınlığı yüksek. Kullanılan tarım makinalarının teknolojik seviyesi yüksek. Bu yükseklik ve büyüklüklerle gerçekten tüm Türkiye ye örnek olan bir bölgedeyiz. Trakya Türkiye’deki tarımsal üretimin yüzde 8’ini karşılıyor. Bu önemli bir rakam. Verim olarak ta Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. 
Fuarlar birbirimizden öğrenmeyi ve teknolojiyi daha iyi kullanmamızı sağlıyor. Daha verimli yapmayı, daha güzele birlikte ulaşmayı, tecrübe paylaşımını sağlıyor. Ben bu fuara öncülük ettikleri için Belediyemize, Ticaret Borsamıza, fuar organizasyon şirketimize, sivil toplum kuruluşlarına, ilgili sektörlere teşekkür ediyorum.
Fuar alanımızın genişliği Türkiye’ye örnek olabilecek genişlikte. Burada birbirimizden yapacağımız bilgi ve tecrübe aktarımı ile daha iyi üretim ve teknoloji kullanacağız” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol