14 dalda yaz boyunca gençler spora doyacak

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak olan yaz spor kurslarının açılış töreni ve Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluş yıldönümü programı 29 Haziran tarihinde Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Programda 14 dalda yapılacak olan yaz kurslarına kayıtlar gerçekleştirilirken 4 dalda da sporcular gösterilerini sundular.

Kırklareli’nde minik sporcuların hem hobi edinmelerine, yaz tatillerini verimli halde geçirmelerine ve başarılı sporcular olmasının ilk adımı olan yaz kurslarının açılış töreni geçtiğimiz gün Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, Kırklareli KYK İl Müdürü Veli Şen katılım gösterdiği tören saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.
Onlarca sporcunun hazır bulunduğu törende, futboldan basketbola, darttan atletizme, masa tenisinden judoya kadar geniş bir yelpazede yeni sporcular da istedikleri spor dallarına kayıt yaptırdılar.
“Yaz Spor Okullarımız bugün itibariyle açılarak faaliyet göstereceklerdir”
Programın açılış konuşmasında; “29 Haziran 1938 yılında kurulan Spor Genel Müdürlüğümüzün kuruluş yıldönümüne ve 2018 yılı il Spor Merkezleri açılış törenine hoş geldiniz. Sporu toplum içinde alışkanlık haline getirebilmek, sevdirmek, özellikle çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, vatanını milletini seven, hoşgörülü, arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi- güzeli seçebilen, elit sporcular yetiştirerek spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak, milletlerarası alanda üstün başarılar elde edebilecek yetenekli sporcular yetiştirmek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ana görevlerindendir. Bu amaçla her yıl olduğu gibi bu yıl da İl Spor Merkezleri ve Yaz Spor Okullarımız bugün itibariyle açılarak faaliyet göstereceklerdir” ifadeleri kullanıldı.
5-18 yaş aralığında ki gençler katılabiliyor
Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, günün anlam ve önemini anlattı. Babuşçu; “Sayın Valim; Çok değerli protokol, hasmımızın güzide temsilcileri, Antrenör arkadaşlarım değerli velilerimiz ve çok değerli sporcu kardeşlerimiz, Bugün burada 2018 yılı yaz spor okulları açılış töreni için toplandık” ifadeleri ile konuşmasına başladı. Yaz kurslarının amaçlarından bahseden Babuşçu; “Çocuk ve Gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla İl merkezi ve İlçelerimizde 05-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerimize yönelik olarak her yit olduğu gibi bu yılda toplam 14 branşta kadrolu ve fahri antrenörlerimizin hizmet vereceği yaz spor okullarına bugün start veriyoruz” dedi.
“Yaz spor okullarındaki sporcu hedefimiz 5 bindir”
Babuşçu konuşmasına noktayı şu cümlelerle koydu; “Yaz Spor okullarımıza daha fazla çocuk ve gencin katılımını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğümüz başta olmak üzere spor kulüpleri ve tüm kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde olmaya devam edeceğiz. Bugün itibariyle yaklaşık 2000 sporcu ile start vereceğimiz yaz spor okullarındaki sporcu hedefimiz 5 bindir. "
Önce iyi insan, sonra iyi öğrenci, olabiliyorsan iyi bir sporcu” sloganı ile 2018 yılı yaz spor     okullarının Ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, açılışımıza katılan sayın valim ve tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyor tüm sporcu ve antrenör arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”
Konuşmaların ardından sporcular gösterilerini sergiledi. Sırasıyla basketbol, karate, judo ve jimnastik gösterileri gerçekleştirildi. Gösteriler izleyenlerden büyük alkış alırken program, kapanış töreni ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol