14 Mayıs Pazar günü bunları sakın yapmayın

Yüksek Seçim Kurulu'nun 12 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimlerinde uygulanacak kuralları ve uyulması gereken kuralları belirlediği kararları Resmi Gazete’de yayımladı.

14 Mayıs Pazar günü tüm Türkiye sandık başına giderek oy kullanacak. Seçim yasaklarına dikkat edilmesi de en önemli gündem maddelerinin başında geliyor. Akıllarda soru işareti kalmaması için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimyasaklarına dair önemli bilgileri sürekli halk ile paylaşıp duyuruyor.
İşte 14 Mayıs Pazar Günü seçim gününde uyulması gereken yasaklar şöyle;
Emniyet ve asayişi sağlamakla yükümlü görevliler haricindeki kişilerin her hangi bir sebeple ateşli silah, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış tüm kesici ve delici aletlerin kullanımı yasak.

Sabah saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar her çeşit alkollü içecek satılması yasak.
 Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi kamusal eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalar da sadece yemek servisi yapabilecek.
14 Mayıs Pazar günü saat 18.00'e kadar radyo ve her türlü yayın organının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorumda bulunmayacak.
Yayın organları 18.00 ve 21.00 arasındaki saat diliminde YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğleri yayınlayabilecek.
14 Mayıs günü saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK'nın gerekli görmesi halinda yayın izni 21.00'den önce yayın yapılabilecek. (N.Şensöz

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol