12 milyon emekliyi ilgilendiren teklif Gündoğdu’dan geldi

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, TBMM Başkanlığına 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi. Teklif ile Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 1000’er TL ikramiye alan emeklilerin “Emekliler Günü’nde de 1000 TL ikramiye alması ayrıca aldıkları ikramiye miktarının TÜFE oranında artırılması talep ediliyor. Teklifin kabulü durumunda emeklilere yılda 3000 TL ek ödeme yapılmış olacak. 

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu TBMM Başkanlığına hem kanun teklifi hemde yazılı soru önergesi verdi. Emeklilere yapılan ek ödemelere ilişkin olarak teklif ve önerge veren Milletvekili Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına31.05.2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair verdiği Kanun Teklifinde gerekçe olarak 2018 yılında 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununda yapılan değişiklikle SGK dan aylık alan yaklaşık 12 milyon emekliye yıllık 2 bin TL (Ramazan Bayramı 1.000 TL, Kurban Bayramı 1.000 TL) bayram ikramiyesi ödendiğini, her yıl yaşanan enflasyon nedeniyle 2018 yılında çıkarılan kanunda belirtilen bin TL’nin günümüz koşullarını ve ileriki yılları düşünerek güncellenmesi zorunlu hale geldiğini belirtti. Emeklileringelirlerini artırarak sıkıntılarını hafifletmek amacıyla; her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenen ikramiyenin tutarı kadar her yıl 30 Haziran Emekliler Günü’nde de 1000 TL ödenmesive ödenecek yıllık 3 ikramiyenin her yıl TÜFE oranında artırılmasını isteyen Gündoğdu, bu konuda ayrıca birde Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yazılı yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Gündoğdu soru önergesinde şu iki soruyu yöneltti;
“1-Yoksulluk sınırı altında yaşam mücadelesi veren emeklilerimize her yıl Ramazan ve Kurban Bayramında yapılan 1000 er TL ödemeye ilave olarak 30 Haziran Emekliler Günü’nde 1.000 TL ikramiye verilmesi konusunda çalışmanız var mı, var ise ne zaman emeklileri rahatlatacak çalışmaları yaşama geçireceksiniz?
2-Yaşanan yüksek enflasyon ve her gün ağırlaşan yaşam koşulları karşında emeklimizi biraz olsun rahatlatacak, 2018 yılında başlayan Ramazan ve Kurban Bayramlarında yapılan 1.000 er TL ödemenin TÜFE oranında güncellenerek ödenmesi konusunda çalışmanız var mı var ise ne zaman gerçekleştireceksiniz?”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol