112; "Tüm engelleri aştık, bir Belediyeyi aşamadık"

1'nci Zincirlikuyu geçidinin bir ucunu demir direklerle diğer ucunu ise yuvarlak taş dubalarla kapatan Kırklareli Belediye Başkanı, Onay apartmanından yükselen sesler sonrası belki kararını tekrar gözden geçirir.
1. Zincirlikuyu geçidinin
giriş-çıkışlarını anlamsız bir biçimde engelleyerek
KIRKLARELİLİ aileleri adeta cezalandıran Belediye Başkanı yaptıklarına inat yarın çıkıp da sosyal belediyecilikten bahsederse şaşırmayın..

Türkiye Avrupası’nın başkentinde görülmemiş bir olay meydana geldi. Dün sabah saatlerinde sözde "Mutlu İnsanlar Kenti" sloganını ağzına dolamış Kırklareli Belediyesi’nin ambulansa dahi “YASAK” koyduğu Zincirlikuyu Geçidinde can pazarı yaşandı. Saat 09.30’da meydana gelen olayda yükselen ambulans sesleri ile inleyen mahalle ne olduğunu anlayamadı. 1. Zincirlikuyu Geçidi içerisinde bulunan bir binada fenalaşan yaşlı bir kadın dakikalarca yardım bekledi. Ambulansın evin önüne girememesinden dolayı vatandaşların yardımı ile yola kadar taşınan hasta hayat mücadelesi verdi.
Bu mu "sosyal" belediyecilik?
Kırklareli'nin göbeğinde yaşanan TALİHSİZ OLAY, siyasi irade ile halkın mağduriyetini karşı karşıya getirdi. Halkın oyları ile koltuğa oturan Kırklareli Belediye Başkanı’nın fevri hamlesi 1. Zincirlikuyu Geçidinde can pazarının yaşanmasına sebep oldu. Kırklareli'nin en hareketli caddelerinden biri olan ve ÖNADIM MEDYA GRUBU tesislerinin de içinde bulunduğu Zincirlikuyu'da dün yaşanılan hadise yürekleri burktu. Karaumur Caddesi’nin tekrar yapılanması ile birlikte top şeklindeki taştan dubaları koyan Belediye mevcut sokağı kullanılamaz hale getirdi. Sosyal belediyecilikten her fırsatta dem vuranların yangını, hastalığı düşünmeden yaptığı bu hareketin tarifi yok. Vatandaşların ve cadde esnafının hep bir ağızdan "Yazıklar olsun" sesleri ile inleyen Kırklareli sokakları Belediyeyi sert bir dille savuşturdu. Hasta yakınları, Kırklareli Belediye başkanlık makamına oturanların daha insani yaklaşımlarda olması gerektiğini belirtti.
Bu ilk değil!
"Biraz daha sağduyu lütfen" diyerek çevredekilerin de tepkilerini ortaya koydukları, giriş ve çıkışları Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından kapatılan 1'nci Zincirlikuyu Caddesi'nde dün yaşanılan olay;
Onay apartmanında yıllardır ikamet eden 85 yaşındaki kadının rahatsızlanması ile 112 ACİL servisi arayan yakınının, evde beklemeye başlaması ile başladı. Yaşlı kadını biran önce hastaneye götürmek için AMBULANS'ı bekleyen hasta yakını, gecikme sonrası aşağıya indi. 112 Ambulans ekibinin Kırklareli Belediye Başkanlığı'nın, cadde sakinlerini yok sayan kaynaklı demirlerine takıldığından dolayı geciktiğini gören yaşlı kadının yakını, "İnsanı yok sayan bu anlayışı taşıyanlara yazıklar olsun" diyerek üzüntüsünü aktardı. Hastanedeki müdahalenin ardından sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilen komşumuz olan 85 yaşındaki teyzemize geçmiş olsun derken aynı durumun daha öncede birkaç kez yaşanıdığını insanlıktan bahsedip duranlara birkez daha hatırlatıyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol