110 yıllık efsane kapılarını bugün açıyor

Tarihi Pehlivanköy Pavli Panayırı 110.kez başlıyor. Bugün kapılarını misafirlerine açacak ve 4 gün boyunca devam edecek festivalde pek çok etkinlik hem Pehivanköy halkıyla hem de çevre ile ve ilçelerden gelen vatandaşlarla buluşacak. Türkiye’nin en köklü etkinliklerinden birisi olan Pavli Panayırı’na tüm vatandaşları beklediklerini söyleyen Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, 4 gün sürecek etkinlikte Trakya’nın kalbinin Pehlvanköy’de atacağını ifade etti.

12 – 15 Eylül tarihlerinde Trakya’da heyecanlı bir hareketlilik yaşanacak. Asırlık panayır, Pehlivanköy’de başlıyor. Binlerce misafiri ağırlayacak Pavli Panayırı, bütün renkleriyle başlıyor. 1910 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen, 100 yılı geçkin süredir bölge insanının alışveriş yapmasını, birbirleriyle buluşmasını, çeşitli kültürel etkinliklerin içerisinde yer almasını sağlıyor.
Kırklareli'nin nüfus anlamında en küçük ilçeleri arasında yer alan Pehlivaköy’de panayır vakti geldi çattı. Hem ilçenin Belediye Başkanı hem de ilçe sakinlerinin panayır için hazırlıkları tüm hızı ile devam ediyor. Hazırlıklar tam gaz devam ederken İlçenin Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, herkesi tarihi yolculuğa çağırdı.
Dolu dolu Pavli
Pavli Panayırı; 2. Dünya Savaşını, sultanlıktan cumhuriyete rejim değişimini, yörenin nüfusunu çok etkileyen mübadeleyi görüp geçirmiş… Pehlivanköy’e binlerce misafiri davet eden panayırda sayısız etkinlikler gerçekleşiyor. Panayır etkinliklerinin yanı sıra fotoğraf gezilerinden, tanıtımlara ve belgesel çekimlerine kadar birçok faaliyet gerçekleştiriliyor.
4 günlük coşku
Pehlivanköy Tren Garı’nın karşısında kurulan panayırı, trenle geçenler de hayranlıkla izliyor. Tarihi gar binasının geçici konuklarının da meraklı gözler ile izlediği Pavli Panayırı; yılın en kalabalık, en renkli, en coşkulu günlerinin yaşandığı 4 gün oluyor.
Trakya’nın merkezi
Kırklareli’nin Pehlivanköy İlçesi’nde binlerce konuğu ağırlayan Pehlivanköy Pavli Panayırı, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale’de de heyecanla bekleniyor. Büyük bir merkez olarak can bulan panayır 12 – 15 Eylül tarihleri arasında eğlencenin merkezi olacak.
Pehlivanköy’e ulaşım
Pehlivanköy, İstanbul'u Avrupa'ya bağlayan tren yolu hattının üstünde bulunmaktadır. Osmanlı zamanında inşa edilen Şark Demiryolları Pehlivanköy'den sonra kuzeye ve güneye giden iki hatta ayrılırken, Edirne'ye giden kuzey yolunun küçük bir kısmı Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra Yunanistan sınırları içinde kalmıştı. 1971'de Pehlivanköy - Edirne arasında inşa edilen 68 km'lik yeni hat ile bu sorun çözülmüştür.
Bulgaristan'a giden trenler de böylece Pehlivanköy'den Edirne'ye giden bu hat üzerinden devam etmektedir. 2000'li yıllarda rayların değişimi ve Marmaray projesi nedeniyle kapatılan hat dolayısıyla Pehlivanköy'ün İstanbul ve Edirne'ye tren bağlantısı kesilse de 2016 yılında tren seferleri tekrar başladı. Öte yandan Babaeski'den Pehlivanköy'e minibüs seferleri bulunmaktadır.
“Bütün vatandaşlarımız
davetlidir”
Yılın 11 ayında sadece demiryolunu döver gibi geçen trenlerin sessizliğini bozduğu küçük ilçeye panayır zamanında iğne atsan yere düşmüyor. 12-15 Eylül tarihleri arasında 110. kez “Panayır Zamanı” diyecek olan efsanevi Pavli Panayırı’nın, Türkiye'nin 81 ilinden misafirlerini ağırlaması bekleniyor. Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel 110 yılı devirmiş geleneğe bütün vatandaşları davet etti. Kendileri için yılın en önemli dönemi olduğunu vurgulayan Başkan Açıkel, bu yıl da panayırın eğlenceli ve renkli geçeceğini ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol