1100 litre kaçak etil alkol ele geçirildi

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin “Alkollü içki kaçakçılığıyla mücadele” kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarda toplamda 1100 litre etil alkol ve 2 adet 500 ml’lik şişelerde alkollü içki yapımında kullanılan anason yağı, 13 adet 50 ml’lik şişelerde anason yağı, 2 adet 50 ml’lik şişelerde gliserin ile alkolleri gizlemek amaçlı bidonlara yapıştırmak için kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda “kolonya” ibareli etiket ele geçirildi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından “Alkollü içki kaçakçılığıyla mücadele” kapsamında il genelinde yapılan çalışmalarda 3 kişiye ait 5 adreste yapılan kontroller ile Lüleburgaz ilçe girişi otoban bağlantı yolu üzerinde durdurulan şüpheli bir araç üzerinde yapılan aramada alkollü içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. 
Gerçekleştirilen aramalarda 4 adet 5 litrelik bidonlarda 20 litre etil alkol ile 30 litrelik 36 adet bidon içerisinde 1080 litre etil alkol olmak üzere toplamda 1100 litre etil alkol ve 2 adet 500 ml’lik şişelerde alkollü içki yapımında kullanılan anason yağı, 13 adet 50 ml’lik şişelerde anason yağı, 2 adet 50 ml’lik şişelerde gliserin ile alkolleri gizlemek amaçlı bidonlara yapıştırmak için kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda “kolonya” ibareli etiket ele geçirildi.
Yürütülen Operasyon neticesinde 5 şüpheli Adli Makamlara sevk edildi. Ayrıca araç sürücüsüne yurt içi taşımacılık yetki belgesi olmadan yük taşıdığı için trafik ekiplerince 3.230,00 TL para cezası uygulandı. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol