102 Yıldır Aynı Heyecanla

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl her ne kadar Covid-19 salgını dolayısıyla tedbirler eşliğinde yapılsa da yine büyük coşkuyla kutlandı. Gün boyu bir kısmı online olmak üzere pek çok etkinlikle kutlanan 19 Mayıs’ın 102’nci yıl dönümü ilk olarak Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen törenle başladı. Törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende ayrıca siyasi parti ve STK’lar da çelenk bıraktı ve konuşma gerçekleştirdi. Bu törenin ardından Kırklareli Bando ilimiz sokaklarını gezerek marşlar ve şarkılar çalarak 19 Mayıs coşkusunu yaşattı. Akşam ise Kırklareli Valiliği koordinesinde saatler 19.19’u gösterirken, evlerin balkon ve camlarından İstiklal Marşı okuma etkinliği düzenlendi sonrasında ise konvoy oluşturuldu.

İlimizde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında pe çok etkinlik düzenlendi. Sosyal medyadan da yayınlanan etkinliklerin yanı sıra yüzyüze de törenler düzenlendi. Ulusal kurtuluş mücadelemizin 102’nci yılında, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku hakim olurken, bağımsızlık yürüyüşü yapılmadı ancak konvoy gerçekleştirildi.

Etkinlikler ilk olarak Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen törenle başlarken törende; Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Bu törenin ardından Kırklareli Bando ilimiz sokaklarını gezerek marşlar ve şarkılar çaldı. Akşam ise Kırklareli Valiliği koordinesinde saatler 19.19’u gösterirken, evlerin balkon ve camlarından İstiklal Marşı okuma etkinliği düzenlendi. (B. Uçarkuş)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Mustafa Kemal ATATÜRK:"Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya; cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkumdur."