1000’er TL’lik yardımlar ihtiyaç sahiplerine evlerinde teslim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan 2 milyon aileye 1000’er TL yardım paketine ilişkin ödemeler önceki gün PTT Şubeleri ve ATM’leri ile kamu bankalarında başlamıştı. Ancak buralarda oluşan kalabalıklar nedeniyle ödemelerin vatandaşlara evlerinde yapılmasına karar verilmişti. Bu kapsamda kolluk kuvvetleri vatandaşlara evlerinde ulaşarak yardım paralarını teslim etti. 

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Sosyal Destek Programı kapsamında Kırklareli İl genelinde hak sahibi vatandaşlara 1000 TL'lik yardımları PTT ve Kolluk Kuvvetleri personelince ikametlerinde teslim edildi.
Kırklareli Valiliği Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı Yardımına ilişkin daha önce bir duyuru yaparak 1000’er TL ödemelerin hak sahiplerinin, doğum yıllarının son rakamına göre belirlenmiş ödeme takvimine göre, 1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında, PTT Kart kullanarak PTT ve kamu bankaları ATM'lerinden: PTT Kartı olmayan hak sahiplerinin de PTT şubelerine giderek söz konusu destekten faydalanabileceklerini açıklamıştı.
Ancak gerek paraları alacak vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmekte zorlanması gerekse kurumlar önünde kalabalıklar oluşması nedeniyle bu uygulamanın yerine ihtiyaç sahiplerine ikametlerinde ödeme yapılmasına karar verildi.
Bu kapsamda kolluk kuvvetleri ile PTT personeli tarafından vatandaşlara paraları evlerinde ödendi. 1 Nisan’da başlayan ödemeler 5 Nisan Pazar günü sona erdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Emeği geçenlere teşekkürler 06 Nisan 2020 Pazartesi 14:59:45

    Emeği geçenlere evlere kadar getirip emek verenlere teşekkürler.