"İnsanlığın dini, kimliği, cinsiyeti, milleti, zihniyeti olmaz"

Dünya üzerindeki Müslümanların, kan ve dumanlarla boyanan  şehirlerdeki, hayatta kalma mücadelelerini karşıdan izlayenlere ve Mısır'da idam edilmesi düşünülen 529 Müslümanın özgürlüklerine kavuşması için dün, Kırklareli Üniversitesi Öğrencilerinin kurdukları "Yenilikçi Gençlik Kulübü" bir basın açıklması düzenledi. Mısır - Filiistin - Suriye - Myammar - Irak gibi yerlerdeki Müslümanlara yönelil katliamlar lanetlendi

Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin bir araya gelerek kurdukları, "Yenilikçi Gençlik Kulübü" toplumsal olaylara zamanında verdiği tepkiler ile Kırklarelili vatandaşlar tarafından takdir topluyor.

Mısır'da 2 yılı aşkın süredir devam eden iç olaylar, ve bu olaylar neticesinde devamlı mağduriyetler yaşayarak, ölüm ile karşıya kalan halkın istikbali için elini taşın altına koyan Mustafa Erdoğan Başkanlığındaki "Yenilikçi Gençlik Kulübü"  dün saat 14,30'da Dingiloğlu Parkında bir basın açıklması düzenledi.  Basın Açıklaması yapan öğrencileri Kırklareli'nin saygın iş adamlarından ve tanınmış siyasi isimlerinden olan Hikmet Yıldırım yalnız bırakmadı.
"Mısır'da meydana gelen darbe sonrası  oluşan olaylar sonucu, idama mahkum edilen 529 Müslüman kardeşimizin Hürriyeti ve hürriyetlerinin teslim edilmesi için tüm Kırklareli Halkı ve öğrencileri olarakbu davranışı protesto etmek için herkesi davet ediyıruz." Şeklinde çağrıda bulunan Mustafa Erdoğan, Yaptığı basın açıklmasında Mısır'da yaşanılan insanlık ayıbına sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.
Yenilikçi Gençlik Kulübü öğrencilerinin basın açıklması;  "Bugün burada yakın zamanda acımasızca, pervazısca idam edilmesi planlanan 529 kişiden oluşan sessiz yığının sesi olmak için, biçare ve tebessüm ile ettikleri dualara amin demek için bulunuyoruz. İnsanlığın dini olmaz. İnsanlığın kimliği, cinsiyeti, milleti, zihniyeti olmaz. Sadece idam edilmesi planlanan müslüman kardeşlerimiz için değil, yarın aynı şekilde dini, milleti ne olursa olsun bu tür lanetenmiş planların karşısında, insanların yanında olup sesimizi haykıracağız. Bugün Mısırda askeri vesayetin nasıl bir hainliğin içinde olduğunu, sivil kimlik kazanmak için ne kadar hileye başvurduğunu, bütün sinsi ve kalleşce planlarını biliyoruz." Cümleleri ile başladı.
"Bu zihniyet; Bangladeş'te müslüman kardeşlerimizi sokakta öldürüyor, Myammar'da Budistler, cami ve Müslüman mahalleleri basıp masumları diri diri yakıyor, Filistin'da duvarlar örülüp msülümanlar açlığa terk ediliyor, Irakta sünni ve şii bahanesi ile her gün onlarca bomba patlıyor, Suriye'de Esad rejimi müslüman kardeşlerimize kan ağlatıyor, Doğu Türkistan'da Çin halk Cumhuriyeti Mülsümanları kısırlaştırıyor." Sözleri ile onlaraca yıldır dünya üzerinde akan kanın Müslüman ve Türklerin kanı olduğunun vurgulandı.
Mısır'da idamı kararlaştırılan 529 Müslüman için dünyadan yeterince tepki alınmadığını belirten Yenilikçi Gençlik Kulübü,  "Artık insanlık bu tür diktatörce yaklaşımlara, uluslar arası güçlerin istihbarat oyunlarına, belirli şahsiyetlerin,  adice hareketlerine şahitlik etmeye alıştı. Sevgiye, kardeşliğe aç olan dünaydaki tüm kardeşlerimiz gibi bizide hayretler içine düşüren durum; Uluslar arası barışı - Adaleti restore etmesi ve ayakta tutması gereken kurumların, insanlığı, evransel kardeşliği kendisine vazife edinmiş Birleşmiş Milletlerin Tüm Bu İnsanlık dışı, vicdanı olmayan yaklaşımlara  ve tutumlara sessiz kalmasıdır." Sözleri ile insanlığımızın katledildiği süreçte dünya ırklarının, ve dinler arasında diyalog gibi süreçlerle rüzgarlara neden olanların nerede olduklarını sordu.
"Bu  oyunu kuran, bu oyunun bir parçası olan, bu kalleşce oyunları destekleyen her şahsı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Yapılması planlanan toplu katliamdan bir önce vazgeçilmesini, listede ismi geçen her bir müslüman kardeşimize Hürriyetlerinin teslim edilmesini gönülden istiyor ve destekliyoruz." Türkiye'den, Mısır'daki Müslümanlara verilen desteğin vurgulandığı bölümde ise, özgürlüklerin geri iadesi istendi.
Basın açıklamasının son bölümü ise, "Yeryüsündeki tüm lanetlenmiş kişilikler şunu bilmelidirki; kendilerinin sinsi ve kalleşce planlarına tüm dünya sussada, tüm dünya korksada tüm dünya kendilerine gizliden destek versede 77 Milyon Türk halkı her zaman bunların karşısında olacak ve bu kötü emellerini bocacaktır. Bugün burada bu anlamlı buluşmaya zamanından fedakarlık ederek katılan öğrencilere, esnaf ve büyüklerimize gösterdikleri içten destek sebebi ile teşekkür ediyoruz." Cümlelerinden oluşarak, Türkiye olarak süreci dikkatlice izledimizin vurgusu yapıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol