İlimizde üç farklı yerde buğday-arpa demonstrasyonu kuruldu

"Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması" projesi çerçevesinde, İlimizde 2014 yılı Kasım ayında üç farklı yerde, verim ve kaliteye yönelik olmak üzere Buğday-Arpa Demonstrasyonu kuruldu.
Merkez ilçe Kavaklı ve Üsküp Beldeleri ile Kofçaz İlçe Tastepe köyündeki çiftçilerimizin tarlasında kurulan demonstrasyonlarda, Proje Bölge Koordinatörü Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün tescilli Buğday-Arpa çeşitlerinin ekilişleri yapıldı.
Buğdayda; Yeni geliştirilen 3 çeşit ile birlikte Saban ve Selimiye çeşitleri ve Arpada Harman ve Hasat çeşitleri şeklinde kurulan demonstrasyonlar, ekimden hasada kadar olan sürede çiftçilerce izlenebilecek.
Söz konusu çeşitlerin hasadı 2015 yılının Temmuz ayında gerçekleştirilecek. Çeşitlere verim ve kalitelerini ortaya koyan birer Tarla Günü düzenlenmesi de planlandı.
Lüleburgaz'da 10 köyde gece eğitim toplantısı
Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ekim ve Kasım ayları içinde Lüleburgaz'a bağlı 10 köyde gece eğitimi amacıyla çiftçi toplantısı düzenledi.
24 Kasım tarihinde Sakızköy'de düzenlenen toplantıya Kırklareli İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci, İlçemizde görevli personel ve Pancar Bölge şefi Orhan Tülümenin katılımıyla, çiftçilerimize şeker pancarı yetiştiriciliğinin bitki münavebesindeki önemi, dönem itibariyle ayçiçek ve buğday bitkisi yetiştiriciliğine göre daha fazla net getirisi olduğundan bahsedildi. Ayrıca 2015 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları, 2014 yılı prim dosya kabulleri hakkında çiftçiler bilgilendirildi. Toplantı çiftçiler tarafından yöneltilen sorular cevaplandırılmak suretiyle tamamlandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol