İl Yönetimine Soylu Dokunuş

"AK Parti Kırklareli İl Teşkilatına OKSİJEN" Olarak yorumlanan DEMOKRAT PARTİ KÖKENLİ MİNSOLMAZ hamlesi, herkes tarafından Kılavuz'a verilen son şans olarak kabul edilmiş durumda. Muhafazakar tabana göre gerçek değişim Cumhurbaşkanı seçimi sonrası, DEMOKRAT PARTİ KÖKENLİ SÜLEYMAN SOYLU'nun işareti ile gerçekleşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "ADAM OLACAK SİYASETÇİ" diyerek işaret ettiği, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, "Minsolmaz kardeşimize güveniyorum" sözleri ile arkasında AK Partinin birçok ismin olduğunu vurguladığı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Birçok Bakanının yakından tanıdığı Selahattin Minsolmaz, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği  seçimler öncesi, halktan uzak oluşu ile tepkiler alan  AK Partinin Kırklareli İl teşkilatına sunulan  bir nimet olarak dikkatleri üzerine çekti

AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı yeni kimliği ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala 2'nci Ahmet Zeki Kılavuz dönemini yaşıyor. İl yönetiminden birçok ismi 30 Mart tarihindeki yerel seçim sonuçlarına göre İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisine gönderen son zamanların halk tabanı tarafından eleştirilen teşkilatı birçok yeni isim ile "DURMAK YOK YOLA DEVAM" dedi.
AK Parti Teşkilatlanamadan Sorumlu Başkanlığına,  Süleyman Soylu'nun getirilmesinin ardından beklenen değişim il ve ilçe odaklı yönetimler ile başladı.
81 il düzeyinde sürdürülen İl ve İlçe Başkanlıkları ile yönetimsel atamaların 2015 Genel seçimlerine kadar sürdürüleceğinin vurgulandığı, iftar buluşmasında AK Parti Kırklareli İl Yönetimdeki yeni isimleri basının karşısına çıkartan Partinin İstanbul Milletvekili ve Teşkilatlanmadan sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, "Güvenilmesi, arkasında durulması gereken bir İl yönetimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyoruz." Sözleri ile Selahattin Minsolmaz ile birlikte Kırklarelili vatandaşları selamladı.
Ankara, Kayseri, Çanakkale, Antalya gibi illerdeki değişimler derken gözlerin çevrildiği, 30 Mart yerel seçimlerinin en başarısız il yönetimleri arasında yer alan AK Parti Kırklareli İl Teşkilatında;
Pınarhisar İlçe Başkanı İbrahim Çobanoğlu, Vize İlçe Başkanı Hasan Basri Korkmaz, Lüleburgaz İlçe Başkanı Cüneyt İleri ile kısmi revizyonu ile yapılandırıldı.
Ahmet Zeki Kılavuz, Abdullah Kandemir, Ahmet Azay, Ahmet Taylan, Aliş Biçer, Aykut Yeşiltepe, Can Bahçıvanoğulları, Çınar Tiri, Dilek Arslan, Özcan Çiftçi, Emre El, Engin Karabulut, Kaan Algur, Filiz Çalışkan, Hakan Erbilgin, Halil Raif Doğan, Serap Kayraklık, Hatice Denktaş, Hayati Gürer, İbrahim Erol Başataç, İlhamı Cebelli, İlhan Erpak, İlker Özben, İlhan Kemal Kısa, Kamil Millidere, Mehmet İkizlerli, Mehmet Emin Doğu, Murat Akbaş, Muzaffer Gümüşten, Neriman Babat, Öner Yılmaz, Sebahattin Baş, Selahattin Minsolmaz, Seval Demir, Seyfi Güler, Süleyman Duman, Şenay Ülgen, Tarık Akın, Turgay Kaplan, Zafer Süpürgeci isimlerinden oluşan AK Parti Kırklareli İl Teşkilatında görev dağılımı ise;
İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuk İşler Birim Başkanı Selahattin Minsolmaz,  İl Başkan Yardımcısı Teşkilatlanma Birim Başkanı Aykut Yeşiltepe, İl Başkan Yardımcısı Seçim işleri birim Başkanı Erol Başataç,  İl Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Birim Başkanı Mehmet İkizlerli,  İl Başkan Yardımcısı Ekonomik İşler Birim Başkanı Özcan Çiftçi,  İl Başkan Yardımcısı AR-GE Birim Başkanı Hakan Erbilgin, İl Başkan Yardımcısı Dış İlişkiler Birim Başkanı Can Bağcıvaoğlları, İl Başkan Yardımcısı İl Sekreteri Birim Başkanı Serap Kayraklık,  İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Birim Başkanı İlhan Kemal Kısa,  İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Birim Başkanı Filiz Çalışkan,  İl Başkan Yardımcısı Halkla İlişkiler Birim Başkanı Hayati Gürer,   İl Başkan Yardımcısı Mali ve İdari İşler Birim Başkanı Seyfi Güler olarak şekillendi.
30 Mart yerel seçimlerinde, Kırklareli İl Teşkilatının yanlış ve hatalı hamleleri ile Belediye Başkanlığını çok az sayıda bir fark ile kaybeden Selahattin Minsolamz'ın, halk tabanındaki tepkilere rağmen değişmeyen İl Başkanının yeni yönetiminde yer alması ise, Kırklareli siyasetinde en dikkat çekici ayrıntıyı oluşturdu.
Selahattin Minsolmaz kimdir?
Selahattin Minsolmaz 1970 Kırklareli doğumlu olan Minsolmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki eğitimini 1995 yılında Ulaştırma Mühendisliği alanında Yüksek Mühendis olarak tamamladı.
Selahattin Minsolmaz Güneydoğu Anadolu Projesi, Melen Çayı Projesi, İstanbul Gecekondu Önleme Projesi, Dalaman Atıksu Arıtma Tesisleri Deniz Deşarjı gibi önemli projelerde şantiye ve proje mühendisi olarak çalışan Minsolmaz, Lüleburgaz Belediyesi-İmar İşleri Müdürlüğü'nde Mühendis olarak görev yaptı.
Selahattin Minsolmaz 2001 yılından 2009 yılına kadar, Lüleburgaz'da İmar Müdürlüğü görevini sürdüren Minsolmaz, 2004-2005 yıllarında, Kırklareli Bayındırlık İl Müdürlüğünde geçici görevli olarak, imar, harita, planlama ve şehircilik alanında kontrol mühendisliği görevinde bulundu.
Selahattin Minsolmaz  2004 Yerel Seçimlerinde; AK Parti Kırklareli İl Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katılan Minsolmaz, 2012 yılında ise seçildiği AK Parti Kırklareli İl Yönetim Kurulu Üyeliğini, İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak icra etti.
Selahattin Minsolmaz , 7 Ekim 2013 tarihinde AK Parti'deki görevlerinden istifa ederek Kırklareli Belediye Başkan Aday Adalığını açıkladı. 30 Mart Yerel  seçimlerinde partinin adayı olarak halkın karşısına çıktı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol