İğneada için biraraya geldiler

İğneada Beldesi ve Beğendik köyünde yapılması planlanan Termik Santrale karşı, Cumartesi günü İğneada Resort Otel'de bir platform oluşturma toplantısı gerçekleştirildi.
İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık önderliğinde gerçekleşen toplantıda Demirköy ve İğneada Çevre Platformu oluşturuldu.

Toplantıda İğneada, Demirköy ve çevresinin termik ve nükleer santral yapılmasına karşı korunması masaya yatırıldı.
Geçen yıl yapılan termik santral mitinginin ve protesto ateşinin konuya çok katkıda bulunduğunu ve gerekirse daha da geniş kapsamlı olarak bu organizasyonun tekrar yapılacağı planlandı. Işık yaptığı açıklamada derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarını beklediklerini önemle vurguladı.
Toplantıya katılan Çevre Hukuk Derneğinden Av. Mukadder Özbaş ise yaptığı açıklamada; "Bu toplantı sadece danışma, dayanışma, fikir alışverişi ve platformu oluşturma açısından düzenlendi. Buluşmanın çok iyi geçtiğine inanıyorum. Daha 18 kadar toplantımız olacak. Çok iyi neticeler alacağız. Bundan sonraki toplantımız 15-16 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştireceğiz. Toplantıya olan katılım çok iyiydi, bundan sonrakilerde de aynısını umut ediyorum" dedi.
Toplantıya; İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, İl Genel Meclis Başkanı Behçet Şen, İl Genel Meclis üyeleri Saffet Üresin, Selahattin Birkaya, Aydın Karakoç, İğneada Resort Otel Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sağışman, Çevre Hukuk Derneği, Av. Mukadder Özbaş, Uzman Sebla Güngören, Uzman Demet Sezgin, Uzman Gökçen Ortaş, DAYKO İl Temsilcisi Göksal Çidem, mahalle köy muhtarları ve sivil toplum kuruluşları katılım gösterdiler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. akp iktidarda oldukça bu projeler rafa kalkmaz!!! memleketin heryeri talan edildiği gibi Kırklareli ve çevresi ve dahi tüm Trakya bu yıkıcılıktan nasibini alacaktır. akp demek talan demek!!!