İLİMİZE Büyük GURUR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan
Ahmet Davutoğlu
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü
Bülent Arınç
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık

Türkiye Cumhuriyeti'nin 62'nci Hükümetini Kurmak için, 12'nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Ağustos 2014'te görevlendirilen Ülke tarihinin 26'ncı Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Ahmet Davutoğlu, "Dava arkadaşlarım sizinle yürüdüğüm bu yolda omuz omuza yer almaktan gurur duyuyorum. Bu bir yenilenme sürecidir. Kırklareli'ne ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Hedeflenen istikamette olan onurlu yürüyüşüne devam eden dava adamları yolumuz 2023, 2051 ve 2071 ışıkları ile dolu. El ele, yürek yüreğe Büyük Türkiye'yi inşa ediyoruz" Diyerek Kasım ayı boyunca Mesaj gönderdiği Kırklarelili AK Partilerin 30 Kasım'daki İl Başkanlığı için Kapalı spor salonunda yaşayacağı heyecanına yerinde ortak oluyor. Kurduğu hükümetinin 3 Bakanı, Hükümet sözcüsü ve onlarca Milletvekili ile birlikte.
BAŞBAKAN PROF. DR. AHMET DAVUTOĞLU
26 Şubat 1959, Konya. Türk siyasetçi, uluslararası ilişkiler uzmanı, akademisyen ve büyükelçi, eski Dışişleri Bakanı, eski Başbakan Vekili, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Başbakanı.
1 Mayıs 2009'da, Dışişleri Bakanı olarak TBMM dışından atandı. 58. 59. ve 60. hükümetler döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve hem bakanlık hem de Cumhurbaşkanlığı görevlerinde Abdullah Gül'e dış politika başdanışmanlığı yaptı.
24. Dönem Konya Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.
27 Ağustos 2014'te, Adalet ve Kalkınma Partisi 1. Olağanüstü Büyük Kongresinde Genel Başkan seçildi ve 28 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan başbakanlık vekaletini alan ve 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini kurmakla görevlendirildi. Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 62. Türkiye Hükümeti bakanlar kurulu listesini 29 Ağustos 2014 tarihinde açıkladı. 6 Eylül 2014 Cumartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan güven oylaması sonucunda 133 ret oyuna karşılık alınan 306 kabul oyuyla 62. Türkiye Hükümeti Davutoğlu başbakanlığında güvenoyu alarak resmen göreve başladı
BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ
Bülent Arınç, 25 Mayıs 1948`de Bursa`da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi`ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 20, 21, 22. Dönem Manisa Milletvekili. 22. Dönem`de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak görev yaptı. 23. Dönem`de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı oldu. İyi düzeyde İngilizce bilen Arınç, evli ve 2 çocuk babasıdır.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI
1953`te Bilecik`te doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalıştı. 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde profesör oldu. 2003`te Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi. TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı. Telif ve tercüme olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır. 24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. 25 Ocak 2013'te 61. Hükümette Milli Eğitim Bakanlığı görevine atandı. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Avcı, evli ve 5 çocuk babasıdır.
BİLİM SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK
Fikri Işık, 13 Eylül 1965`te Gümüşhane Babacan köyünde doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul`da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. 20 Ekim 2001 tarihinde AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AR-GE'den sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 22 Haziran 2003 tarihinde AK Parti Kocaeli İl Başkanı oldu ve bu görevi 4 yıl sürdürdü. 23. ve 24. Dönemlerde AK Parti`den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.
SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU
9 Ocak 1955`te Batı Trakya Gümülcine`de doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Batı Trakya'ya döndü. Genç bir doktor olarak ideallerini gerçekleştirmenin ancak ata vatanında mümkün olduğunu düşündüğünden 1983 yılında Meriç Nehri'ni aşarak Türkiye'ye iltica etti. 1986 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. 1992 yılında Refah Partisi'nde aktif siyasete katıldı. AK Parti'nin kuruluş çalışmalarında bulundu. 2002 - 2007 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak görev yaptı. 2007 Genel Seçimlerinde İstanbul, 2011 Genel Seçimlerinde Edirne'den milletvekili seçilen Müezzinoğlu, 61. Hükümette Sağlık Bakanlığı görevine getirildi. Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol