İL BAŞKANLARININ, Kılıçdaroğlu'na DESTEĞİ ZORAKİ mi?

Kişisel Facebook hesabını en aktif kullanan İl Başkanlarından olan Recep Zengin'in  Profil resmi ile Kapak fotoğrafını görenler "BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU" diyor. Çünkü Zengin, 77 İl Başkanı ile birlikte Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamıştı. Liderlerine "Diktatör" diyen İnce'nin profildeki resmi ise, yapılan "DESTEK" açıklaması ile ilişkilendirilemiyor

Cumhurbaşkanı seçimi sonrasında "olağanüstü kurultay" kararı alınan CHP'de ilk adaylık açıklaması Grup Başkanvekillliği görevinden istifa eden Yalova Milletvekili Muharrem İnce,  "Kazanacağıma inanıyorum. Adayım, yola çıktım, bir oyunun, bir planın parçası değilim. Benim geri adımım yok artık" diyerek partinin başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıktı.
Muharrem İnce, dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla, 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultayda aday olduğunu resmen ilan ettiği açıklamasında, Türkiye'nin bunca sorunu varken CHP yönetiminin bu sorunlara çözüm olmaktan uzak olduğunu ifade eden İnce, "yasal zorunluluk olmamakla" birlikte, grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini, bunu İstanbul'da bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na da telefonla ilettiğini belirterek, "Kendisi burada olsaydı bizzat makamına giderdim. Kurultayda genel başkanlığa aday olacağım" diye konuştu.
İnce, kurultay takviminin kısa süreye sığdırılarak bir "baskın kurultay" yapıldığını belirtirken, genel merkezin, 30-40 bin seyirci kapasiteli spor salonları yerine küçük olan ATO Kongre Salonu'nu tercih etmesinin amacının da "seyircisiz kurultay" yapmak olduğunu savundu. İnce, "CHP geleneklerinde olmayan, 15 günde kurultay, seyircisiz salon tutulmasını anlıyorum, bu korkuları hissediyorum ve zaten onun için adayım ben de" dedi.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun milletvekilleri, belediye başkanları, MYK üyelerini ve son olarak da cumhurbaşkanı adayını belirlediğine işaret eden İnce sözerini şöyle sürdürdü: "Bunların hepsini tek başına belirledi. Şimdi bir takım duyumlar alıyorum. Blok liste gündeme gelecek tekrar, bizim tüzüğümüzde biliyorsunuz çarşaf liste esastır.
Önergeyle, teklifle bloğa dönüşebilir. Sayın Genel Başkan'ın ilk seçildiği kurultayı hatırlıyorum, partide demokrasi vaadeden Sayın Kılıçdaroğlu gitti yerine her şeyi tek başına belirleyen bir yapı geldi."
İnce, kendisinin genel başkan seçilmesi halinde ilk işinin tüzüğü değiştirip, parti içi demokrasiyi sağlamak olacağını ifade etti.
Kendisinin delegeyle değil "üyelerle önseçim" getireceğini ifade eden İnce, Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunarak, "Bütün adaylıklar üye bazında belirleneceği için partili sandığa tıpış tıpış değil, koşa koşa gidecektir" ifadesini kullandı. İnce, genel sekreterlik makamını da yeniden oluşturacağını kaydetti.
İnce'nin çok sert ifadelerinin muhatabı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 78 İl Başkanı tarafından verilen desteğin ise tamamen emrivaki olduğu parti içinde konuşulan konuların başında geliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol