Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor

Geçen yıl 1 Aralık'ta başlayan ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2015 tarihi itibariyle sona eriyor

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik gereği Kırklareli'de de 01 Aralık 2014 - 1 Nisan 2015 tarihleri arasında uygulanacağı duyurulan ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu yarın sona eriyor. 08.11.2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazete yayımlanan "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğin" 6. maddesinin 1. fıkrasının (j) bendinde yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara 01 Aralık - 01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu getirilmişti. Buna göre "Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca "A" türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde (hususi otomobillerde herhangi bir zorunluluk getirilmemiştir) her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanması zorunludur" ibaresi bulunuyor.
Şehir içi taşımacılıklarda herhangi bir zorunluluk bulunmamasına rağmen mevsim şartlarına göre kış lastiği kullanılması veya kullanılmamasına karar verme yetkisi İl Valiliklerine verildiğinden, Kırklareli sınırları içindeki tüm şehir içi karayollarında da 01 Aralık ile 01 Nisan ayları arasında Kırklareli Valiliği'nin 22.10.2014 tarihli "Olur"ları ile şehir içi karayollarındaki taşımacılıklarda da kış lastiği zorunluluğu getirilmişti. 1 Nisan itibariyle bu zorunlulukta bir sonraki uygulamaya kadar verilecek karara göre kalkıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol