"Yolun Açık Olsun"

12.03.2011 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzası ile Giresun'dan Kırklareli'ne "Devlet senden hizmet bekler" temennisi ile atanan Mustafa Yaman, pazartesi gece yarısı yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Sanayi, Turizm, Nüfus, Kültürel, Sosyal, Ekonomik,  Sanat gibi alanlarda ilimizin önünde yer alan Balıkesir'e  atandı. Göreve geldiği günden itibaren Devletin veren eli ile halkın hizmet alması arasında köprü olan ve tüm alanlarda Kırklareli'nin gelişmesi, büyümesi ve diğer illerle ekonomik platformda boy ölçüşebilmesi için 1278 günlük koşusunu ilimiz adına atama kararı ile bırakan Mustafa Yaman;  Tunceli, Giresun, Kırklareli, Balıkesir sıralaması ile Devlet adamlığı görevini layığı ile yapmanın görev bakımından terfisini almış durumda. Bürokrasinin ve Türkiye'nin Başkenti Ankara'nın etrafındaki birçok ilde görev yapan Yaman'ın, yolunun yakın zamanda buradan geçeceği ise görev aldığı illerin devamlı büyükleri bakımından değişmesi ile netleşmiş durumda

13.03.2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 12.03.2011 tarih ve 27873 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesiyle, Kırklareli Valiliği görevine atanan Mustafa Yaman  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti dönüşü "GECE YARISI" onay verdiği kararname ile Balıkesir Valisi olarak atandı.

Cumhurbaşkanı, gece yarısı imzaladı
Mustafa Yaman,  Balıkesir Valisi olarak atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti dönüşü "GECE YARISI" onay verdiği kararname ile Malatya Valisi Vasip Şahin İstanbul Valiliğine, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Balıkesir Valiliğine, Merkez Valisi Yusuf Odabaş Bayburt Valiliğine, Merkez Valisi Ahmet Kara Çorum Valiliğine, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe Denizli Valiliğine, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy Diyarbakır Valiliğine, Merkez Valisi Süleyman Karaman Erzincan Valiliğine, Kocaeli Valisi Ercan Topaca Hatay Valiliğine, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer Kahramanmaraş Valiliğine, Yalova Valisi Esengül Civelek Kırklareli Valiliğine, Merkez Valisi Necait Şentürk Kırşehir Valiliğine, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Kocaeli Valiliğine, Merkez Valisi Süleyman Kamçı Malatya Valiliğine, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Mersin Valiliğine, Merkez Valisi Amir Çiçek Muğla Valiliğine, Merkez Valisi Kerem Al Osmaniye Valiliğine, Merkez Valisi Selim Cebiroğlu Yalova Valiliğine, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdür İbrahim Şahin Samsun Valiliğine atandı. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu MGK Genel Sekreterliğine getirildi.
ATAMALAR
- Malatya Valisi Vasip Şahin, İstanbul Valiliği'ne
- Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne
- İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, MGK Genel Sekreterliği'ne
- Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ankara Valiliği'ne
- TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Samsun Valiliği'ne
- Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na
- MGK Genel Sekreteri Muammer Türker, Antalya Valiliği'ne
- Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Valiliği'ne
- Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, merkeze
- Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, emekliliğini istedi.
- Hatay ve Malatya valiliklerine merkezde görev yapan 2 vali atandı.
Emniyet Genel Müdürlüğüne Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, bu görevi yürüten Mehmet Kılıçlar ise Ankara Valiliğine atandı. İstanbul Valiliğine Malatya Valisi Vasip Şahin, Samsun Valiliğine ise TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin getirildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Saran ile 7 vali merkeze alındı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, MGK Genel Sekreterliğine atandı.
Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan kararnameye göre, Emniyet Genel Müdürlüğüne Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz getirildi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise Ankara Valiliğine atandı.
Kararnameye göre İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu merkeze alınırken, İstanbul Valiliğine de Malatya Valisi Vasip Şahin getirildi.
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Muammer Türker ise Antalya Valiliğine atandı.
Hüseyin Avni Mutlu ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Mehmet Ulvi Saran'ın yanı sıra Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Çorum Valisi Sabri Başköy, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer merkeze alındı.
Kırklareli için, 1278 Günlük Devriâlem sona erdi
 Göreve geldiği tarih olan 12.03.2011 itibari ile Kırklareli merkez ilçe, merkez ilçeye Bağlı olan İlçeler ve tüm buraları içine alan Beldeler ile köylerde yaşayan binlerce Kırklarelilinin Valisi olan,
Siyasi, etnik ve Kültürel ayrım yapmaksızın Devlet eli ile halka yatırım ve hizmetin köprüsü olarak 1278 gün görevinin başında bulunan Mustafa Yaman Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan kararnameye göre Balıkesir'e atandı.
Kırklareli Valisi olarak göreve geldiği gün itibari ile Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneğini faaliyete sokan, 3 yıl boyunca Ramazan ayında kurduğu iftar çadırında binlerce Kırklarelili vatandaş ile birlikte orucunu açan,
"Bazı yardım ve insani destekler gizli kalmalı" diyerek insani yönünü, "Okullar tatile girdiğinde Kırklareli'nin caddeleri ne kadarda sessiz. Çocuklarımızı özlüyoruz." Sözü ile Kırklarelili duruşunu, "Beni bir ağabey, bir kardeş gibi görün" cümlesi ile bizden biri oluşunu gözler önüne seren Mustafa Yaman;
OKULAR HAYAT OLSUN, GÖNÜL ELÇİLERİ, OKUMA ŞENLİKLERİ gibi projelerde etkin bir şekilde rol alarak Kırklareli isminin, daha önce hiç olmadığı kadar duyulmasında etkin bir şekilde rol oynamıştı.
Özellikle son 3 yılda Kırklareli'nin eğitim konusundaki sıçramasında en büyük pay sahibi olan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu mükemmel kadrosunun şekillenmesinde yine imzası olan Vali Yaman, Devlet Erkanının Kırklareli ziyaretlerinde Trakya'nın misafirperverliğini en güzel şekilde gözler önüne sermişti.
Tunceli, Giresun, Kırklareli, Balıkesir
Altıeylül,  Ayvalık, Balya, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi, Karesi,  Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı, Susurluk gibi 20 ilçesi bulunan ve 1.000.000 aşan nüfusu ile Balıkesir, Kırklareli'nin her alanda önünde olan bir il durumda. Ayvalık, Bandırma, Edremit ve Gönen ilçeleri Kırklareli Merkez'den kalabalık olmaları ile ilimiz ile Balıkesir arasında yapılacak olan Kıyaslamanın ip uçlarını veriyor.
Balıkesir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi'nde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır.
 İl, Kuzeybatı Anadolu'da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan'ın Midilli Adası'na komşudur. Büyükşehir olan Balıkesir 20 ilçeden oluşmaktadır. Yüzölçümü bakımından en büyük 13. il, 2013 nüfus sayımına göre de 1.162.761 kişiyle Türkiye'nin en kalabalık 17. ilidir.
Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile ayrıca daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, kozak üzümü, ayvalık tostu, saçaklı mantısı ve höşmerimi diğer bilinen yöresel ürünleridir.
Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ilk jet üssü olan 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 6. Jet Üs Komutanlığı Balıkesir'de bulunmaktadır.
Mustafa Yaman için bu atama Ödül mü? Sınav mı?
Balıkesir'in sahil kesimlerinde zeytincilik, bağcılık ve balıkçılık yapılmaktadır. Buralarda turizm de gelişmiştir. İç kesimlerinde ise tarım, hayvancılık, ormancılık ve madencilik yapılmaktadır. İl, tek merkezli büyüme modeli yerine dengeli büyüme modelini seçerek bu kalkınma planına ilçeleri de dahil etmiştir.
İlde Anadolu Kaplanı sıfatına sahip 16 şirket, 2003 yılı istatistiklerine göre de Sanayi siciline kayıtlı 467 kuruluş vardır.
 İlin iç ve dış ticaret hacmi 486.313.997.254.096 TL, ihracat miktarı 80.699.902 dolar ve ithalat miktarı 147.567.184 dolardır. Balıkesir, devletin en fazla mülk sahibi olduğu ildir. İlin % 40.77'si, Hazineye ait taşınmazlardan oluşmaktadır.
Balıkesir Türkiye'nin gelişmiş illerinden biridir. 2001 yılı verilerine göre Türkiye gayri safi yurt içi hasılası içinde yüzde 1,5'lik paya sahip olan Balıkesir, iller sıralamasında 13. büyük ekonomidir. 2000 yılındaki GSYİH'si 2.429.091.750 TL olup kişi başına düşen milli gelir ise 2005 dolardır.
Vali Mustafa Yaman
Geride bıraktığı 53 yılının, 28'ini Devlet adamlığına ayıran Mustafa Yaman, 23 yılını ise Vatan, Millet adına hizmet etmek için eğitime ayırdı
1961'de Çorum'da dünyaya gelen Osmancıklı Mustafa Yaman, Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunudur. Ürgüp Kaymakam vekili olarak 1986 sonrasında görev alan Yaman, bir çok ilçede Kaymakam olarak hizmet vermiştir.
Mustafa Yaman'ın eski görevleri: Kaymakamlıklar: Almus Kaymakamlığı, Malazgirt Kaymakamlığı, Bozova Kaymakamlığı, Delice Kaymakamlığı, Beypazarı Kaymakamlığı ve Niksar Kaymakamlığı.
Diğer Görevler: İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatına Hukuk Müşavirliği, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü.
Tunceli Valisi olarak 18 Mayıs 2007'de göreve getirilen Yaman, iki yıllık sürenin ardından 2009'da Giresun Valisi olarak atanmıştır. 2011 yılında Kırklareli Valisi olarak hizmet vermeye başlayan Mustafa Yaman, 16 Eylül 2014'te Balıkesir Valisi olarak atanmıştır. Başarılı bir bürokrat olarak bilinen Mustafa Yaman evli ve bir çocuk babasıdır.
1961 yılında Çorum İlinin Osmancık İlçesinde doğdu. İlkokul, Orta ve Lise öğrenimini Osmancık İlçesinde tamamladı.1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve Avukatlık stajını bitirdi.
1986 yılında Kütahya İlinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Bilgi ve görgü artırmak amacı ile 1 sene Belçika'da kaldı. Kaymakam Adaylığı stajı döneminde Ürgüp Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Kura ile Almus Kaymakamlığına başlayarak daha sonra Mazgirt, Bozova, Delice, Beypazarı ve Niksar İlçelerinde Kaymakamlık yaptı.
İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatına Hukuk Müşaviri olarak atandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdürlüğü, Tunceli Valiliği ve Giresun Valiliği görevlerinde bulundu.
Mustafa Yaman 13.03.2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 12.03.2011 tarih ve 27873 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesiyle, Kırklareli Valiliği görevine atandı. Avukat Gülseren Hanımla evli olup 1 çocuk babasıdır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol