Yoklama alıyoruz

Yoklama alıyoruz;

Mustafa Kemal Atatürk; BURADA
Mustafa Yaman; BURADA
Şenol Gürşan; BURADA
İbrahim Korkmaz; BURADA
Mehmet Siyam Kesimoğlu; YOK
Turgut Dibek; YOK

Geleceğimizin teminatı 16 Milyon öğrenci için 2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim yılı başladı. Kırklareli Genelinde 51.717, Merkez İlçede 12.672 çocuğumuz Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyete doğru yürümeye başladı. Cıvıl cılıv seslerin arasında makamlarının ileriki dönemlerdeki adayları ile kucaklaşan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz Cumhuriyetimizin gerçek idarecileri olarak öğrenci velilerinin güvenini kazanırken, elinde Başöğretmenimizin resmi ile Yalova'dan arkadaşları ile Devlete kafa tutmaya kalkan Belediye Başkanımız Kesimoğlu ve ilimizin diğer Milletvekili Dibek ilk yoklamaya katılmadılar

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı ilköğretim Haftası Kırklareli'nde saat 10.00'da Vilayet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Özel Eğitim Rehber hizmetleri Genel Müdürü Seyfettin Toraman ve Şube müdürlerinin katıldıkları tören saygı duruşu, istiklal marşı ve çelenk sunumu ile sona erdi.
Dün, Bugün ve Gelecek kucaklaştı
Dev Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin asıldığı Kırklareli Ahmet Yener okulunda saat 10,30'da başlayan törene ise kalabalık protokol tam kadro katıldı.
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli il Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Özel Eğitim Rehber hizmetleri Genel Müdürü Seyfettin Toraman, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Çerit ve birçok kurumun yetkili ismi BUGÜNÜN idarecileri olarak, Dünün Başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda gelecekte söz sahibi olacak yeni nesil ile kucaklaştı.
Okul Müdürü Ahmet Özbey yeni eğitim ve öğretim yılının tüm ülkeye ve Kırklareli'ne yeni ufuklar açması temennisinde bulunurken, Özel Eğitim Rehber hizmetleri Genel Müdürü Seyfettin Toraman ise Türkiye'de eğitim çalışmalarının ve iyileştirmelerinin devamlı hayata geçirildiğini vurguladı.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ise konuşmasına, "2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılma başlarken coşku ve heyecan içindeyiz. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor: "Dünyanın en zengin aklım gördüm. Sermayesini sordum, dedi ki: okul." insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir." Sözleri ile başladı.
"Kalkınmış ve bilgi toplumu olmuş milletlerin bu seviyeye gelmelerinde en etkili faktör kuşkusuz eğitimdir. Nitelikli eğitim bir milleti geri kalmışlıktan kurtarır; modern, ileri, aydm bir toplum haline getirir. Bu nedenledir ki bu ülkeler eğitim sistemini sürekli yenileme ve gözden geçirme ihtiyacı duymaktadırlar. Çağımızdaki gelişmeler sonucu amacımız bilgiyi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi kullanabilen, dinamik öz güvenli, sağlıklı bir nesil yetiştirmektir. Bunu gerçekleştirebilmek için biz Kırklareli İl Milli Eğitim müdürlüğü olarak gece gündüz demeden çalışıyoruz." Cümleleri ile Korkmaz eğitimin geliştirilmesi konusunda çalışmaların yeni eğitim yılında devam edeceğini belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz konuşmasını, "2014-2015 eğitim öğretim yılına başlarken ilimizde okulöncesinde 3287; ilkokulda 16166; ortaokullarımızda 15377; ortaöğretim kurumlarımızda 16887 olmak üzere toplam 51717 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için 3056 öğretmenimiz ve 571 personelimizle hizmet vereceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, öğretmenlerimiz ve okullarımız olarak eğitim öğretim yılma hazırız. Sevgili öğrenciler, Hepimizin görevi sizleri, yararlı ve uygar bil- insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: "îlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır." Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Okulun bütün olanaklarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. insan var olduğundan beri, yeni şeyler öğrenmek ve bilgiye sahip olmak istemiştir. Bundan dolayı tarih boyunca sürekli çalışmış, araştırmıştır. Gelişmiş toplumlarda bilgi; güç ve otoritedir. Bilgiye ulaşmak için ise modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar okullardır. Okullarımızın amacı; siz sevgili öğrencilerimizi bilgilendirerek, hayata ve geleceğe hazırlamaktır. 2014-2015 eğitim öğretim yılınızın tekrar hayırlı olmasını diler saygılar sunarım."diyerek noktaladı.
Törene katılan tek Milletvekili olarak kısa bir konuşma yapan Şenol Gürşan, "Güçlü bir devletin temelinde güçlü ve nitelikli insanlar yatar." Diyerek eğitimin önemine vurgu yaptı. "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ifadesinin gerçekleşmesi için önemli olanın eğitim olduğunu belirten Gürşan, Muasır medeniyet seviyesine çıkılmasını sağlayan en önemli unsurunun eğitim ve öğretim olduğunu vurguladı.
Kırklareli'nin gelişmesi ve insanca yaşam alanlarının açılması konusunda Devlet ile el ele hareket eden Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ise, "Yeni Eğitim yılının ilk gününde, Ülkemizin aydınlık geleceği olan çocuklarımız ve onları yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle birlikte olmanın heyecanı ve gururu içindeyiz."sözleri ile konuşmasına başladı.
Kırklareli'nin Eğitim ili olması için Büyük Mücadele Veren İlimize Valisi Mustafa Yaman'ın konuşması
Esas amacımız; öğrencilerimizi geleceğe en güzel ve en donanımlı bir şekilde hazırlamaktır. İyi bir nesil yetiştirmek OKUL-ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ-VELİ dayanışması ile mümkündür. Bu nedenle devamlı olarak velilerimizin okullarımızı, öğretmenlerimizi ziyaret etmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizin takipçisi olun, onlarla ilgilenin, çünkü eğitim aileden başlar okulda pekişir ve gelişir.
Çağdaş toplumlar eğitime büyük değer vermekte ve devlet bütçesinden en önemli harcama kalemlerini eğitime ayırmaktadırlar. Hükümetimizde bütçeden en önemli payı eğitim ve öğretime ayırmaktadır. Eğitime ayrılan bu paya bildiğiniz gibi ilimizde yeni okullar yapıldı ve mevcut okulların fiziki durumları son derece modern bir hale getirildi. Her türlü eksiklikleri tamamlandı. Öğrencilerimizin fiziksel ve sosyal olarak mutlu olabileceği daha güzel zaman geçireceği mekanlar haline getirildi. Bunu iyi değerlendirerek yetiştiriniz.
Buna inanıyorum çünkü, İlimiz SBS ve Üniversite yerleştirme sınavlarında çok önemli bir başarı yakaladı. Bu başarının artarak devam edeceğine olan inancım tamdır. Sizlere güveniyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere sizlerin temiz,, sağlıklı ve modern binalarda eğitim almanızı sağlamak için eğitime en büyük payı ayıran sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımız ve Hükümetimize, özellikle Milli Eğitim Bakanımıza ve mesai arkadaşlarına,katkıda bulunan kurumlarımıza, hayırsever vatandaşlarımız ile Milli Eğitim Müdürüne ve mesai arkadaşlarına, okul müdürlerine ve öğretmenlerimiz ile velilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 2014 - 2015 Eğitim öğretim yılı ilimiz ve ülkemize hayırlı olsun.
2014 - 2015 Eğitim öğretim yılının ilk yoklamasına Kırklareli Genelinde 51.717 öğrenci ile katılan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli il Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Özel Eğitim Rehber hizmetleri Genel Müdürü Seyfettin Toraman, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, birçok kurumun yetkili ismi ve öğrenci velileri daha sonra öğrencilere kitaplarını dağıtarak programı sonlandırdılar.
Pınarhisar Lisesi yenilendi…
Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'nde de yeni eğitim-öğretim yılı yeni bir okul binası ile start aldı. Eski Pınarhisar Lisesi'nin yerine yapılan Pınarhisar Anadolu Lisesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılına yeni binasıyla girmiş oldu. Düzen saat 13.30'da düzenlenen törene AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Pınarhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tosun, AK Parti İlçe Başkanı ayrıca Pınarhisar Enaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı İbrahim Çobanoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdiler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye ilk olarak Pınarhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tosun davet edildi. 20 derslikli yeni okulun hayırlı olmasını dileyen Tosun daha sonra kürsüyü, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz'a devretti. Korkmaz, konuşmasında öğrencilere öğütler vererek, "Siz yeter ki çalışın, biz elimizdeki tüm imkanları seferber ederek sizlere daha iyi şartlarda eğitim vermeyi sürdüreceğiz. Çok kısa bir süre sonra yeni öğrenci yurdumuzda hizmete girecek" dedi.
Son olarak kürsüye AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan davet edildi. Gürşan, Pınarhisar'ın kendisi için almalı olduğunu kaydederek, kendisinin de bu okuldan mezun olduğunu çocukken okulun yapımında tuğla taşıdığını hatırlattı. Gürşan, Pınarhisar'da gençlere yönelik olarak öğrenci yurdu ve spor sahasının yanı sıra bir de Gençlik Merkezi yapılacağını müjdeleyerek, yenilenen Pınarhisar Anadolu Lisesi'nin hayırlı olmasını diledi.
Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi'nin folklor gösterisinin ardından, heyet yenilenen okulu gezdi. Milletvekili Gürşan ve beraberindekiler bir süre öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ettiler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kimi Atatürk'ü kendini koruma aracı olarak göğsünün üzerinde rozet olarak taşıyor kimi de onu koruma ve yaşatma amacı olarak gönlünün içinde...