Yaş ortalaması düştü, eğitim çıtası yükseldi

11'nci İl Genel Meclisi Köylere Hizmet götürmenin startını verdi. 25 üyeden oluşan Meclis; 5 Bayan üyesi, birden fazla dil bilen tecrübeleri, Üniversite Mezunları ile 2014 - 2019 yılları arasında fark yaratacak gibi gözüküyor. Eski Belediye Başkanlarından - Kadın Çiftçilerine, Fransızca bilen üyelerinden ev hanımlarına kadar rengarenk bir kimliğine bürünen meclis, bir önceki döneme göre eğitim çıtasını yükseltirken yaş ortalamasını aşağıya çekti

Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeleri;  İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan (CHP), Nihat Sağlam (AK Parti) Gurup Başkan Vekili, Hazel Yolgiden (AK Parti) , Seyhan Delioğlu (CHP), İbrahim Atken (MHP) Gurup Başkan Vekili, Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyeleri; Ceyhun Alkan (AK Parti), Bora Terzi (CHP) , Gürcan Kırım (CHP) ,  Yeşim Girgin (CHP) , Ertuğrul Koç (MHP) ,
Babaeski İl Genel Meclisi Üyeleri; Şahin Arslan (CHP), Vedat Dal (CHP) , Sibel Çınar (CHP),
Vize İl Genel Meclisi Üyeleri; Kenan Çiftçi (CHP), Okay Şeran (CHP), Sadık Aykanat (MHP),
Demirköy İl Genel Meclisi Üyeleri; Reşat Şükrü Saka (AK Parti), Saffet Üresin (CHP), Kofçaz İl Genel Meclisi Üyeleri; Adnan Öz (AK Parti), Abdullah Mutluer (CHP), Pınarhisar AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri; Serdar Dura (AK Parti), Çetin Şinikoğlu (CHP) Gurup Başkan Vekili,
Pehlivanköy İl Genel Meclisi Üyeleri; Gürkan Umut (CHP), Mehmet Gülay Erkol (MHP) isimlerinden oluşan 11'nci İl Genel Meclisi, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ile bir araya gelmelerinin ardından Nisan ayı birleşimlerine başladılar.
İl Genel Meclis Başkanı olarak, 2005 yılında Kırklareli Belediye Başkanı olan ve 2014 Mart ayına kadar bu görevi sürdüren Cavit Çağlayan'ı seçen,
Birinci Başkan Vekili Saffet Üresin (CHP)
İkinci Başkan Vekili Kenan Çiftçi (CHP)
Asli Katip Üyeler Yeşim Girgin (CHP) ile Seyhan Delioğlu (CHP)
Okay Şeran (CHP), Bora Terzi (CHP) 2 Yedek katip
Şahin Arslan (CHP) , Bora Terzi (CHP), Çetin Şinikoğlu(CHP) encümen üyesi olarak belirleyen,
Çağlayan'ın çok fazla bulduğu 14 İhtisas komisyonunu ise;
Plan ve Bütçe Komisyonu
Okay Şeran (CHP)
Cavit Çağlayan (CHP)
Seyhan Delioğlu (CHP)
Sibel Çınar (CHP)
Serdar Dura (AK Parti)
Adnan Öz (AK Parti)
İbrahim Atken (MHP)
İmar ve Bayındırlık Komisyonu
Kenan Çiftçi (CHP)
Saffet Üresin (CHP)
Gürcan Kırım (CHP)
Abdullah Mutluer (CHP)
Nihat Sağlam (AK Parti)
Hazel Yolgiden (AK Parti)
Sadık Aykanat (MHP)
Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu
İbrahim Atken (MHP)
Yeşim Girgin (CHP)
Gürkan Umut (CHP)
Çetin Şinikoğlu (CHP)
Reşat Şükrü Saka (AK Parti)
Çevre ve Sağlık Komisyonu
Saffet Üresin (CHP)
Gürcan Kırım (CHP)
Reşat Şükrü Saka (AK Parti)
Şahin Arslan (CHP)
Mehmet Gülay Erkol (MHP)
Gençlik ve spor Komisyonu
Okay Şeran (CHP)
Sibel Çınar (CHP)
Gürkan Umut (CHP)
Reşat Şükrü Saka (AK Parti)
Mehmet Gülay Erkol (MHP)
İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu
İbrahim Atken (MHP)
Yeşim Girgin (CHP)
Bora Terzi (CHP)
Vedat Dal (CHP)
Ceyhun Alkan (AK Parti)
Aile Çocuk ve Engelliler Komisyonu
Sibel Çınar (CHP)
Seyhan Delioğlu (CHP)
Hazel Yolgiden (AK Parti)
Yeşim Girgin (CHP)
Mehmet Gülay Erkol (MHP)
Turizm Komisyonu
Cavit Çağlayan (CHP)
Serdar Dura (AK Parti)
Abdullah Mutluer (CHP)
Sadık Aykanat (MHP)
Çetin Şinikoğlu (CHP)
Tarım ve Hayvancılık Komisyonu
Adnan Öz (AK Parti)
Kenan Çiftçi (CHP)
Abdullah Mutluer (CHP)
Vedat Dal (CHP)
Ertuğrul Koç (MHP)
Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu
Gürcan Kırım (CHP)
Gürkan Umut (CHP)
Şahin Arslan (CHP)
Ceyhun Alkan (AK Parti)
Ertuğrul Koç (MHP)
AB ve Uluslar arası İlişkiler Komisyonu
Okay Şeran (CHP)
Serdar Dura (AK Parti)
İbrahim Atken (MHP)
Bora Terzi (CHP)
Çetin Şinikoğlu (CHP)
Özel İdare Projelerini İzleme Komisyonu
Cavit Çağlayan (CHP)
Seyhan Delioğlu (CHP)
Adnan Öz (AK Parti)
Gürkan Umut (CHP)
Ertuğrul Koç (MHP)
Göletler ve Su Ürünleri Komisyonu
Kenan Çiftçi (CHP)
Saffet Üresin (CHP)
Mehmet Gülay Erkol (MHP)  
Vedat Dal (CHP)
Ceyhun Alkan (AK Parti)
Meclis ve Encümen Kararlarını İzleme Komisyonu
Cavit Çağlayan (CHP)
Sibel Çınar (CHP)
Nihat Sağlam (AK Parti)
Sadık Aykanat (MHP)
Çetin Şinikoğlu (CHP) şeklinde belirleyen Meclis üyelerini mercek altına alan ÖNADIM MEDYA GRUBU, Kırklareli'nin hizmet elini oluşturan 25 ismi araştırdı.
İl Genel Meclisi, Kırklareli Merkez İlçe üyeleri
Cavit Çağlayan; Kırklareli Merkez İlçe CHP'nin İl Genel Meclis  üyesi, 01.03.1959 İstanbul doğumlu. Asıl Mesleği Avukatlık olan ve 2005 - 2014 yılları arasında Kırklareli Belediye Başkanlığı yapan Çağlayan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. İyi sayılabilecek düzeyde İngilizce bilen Çağlayan, girdiği her meclis tarafından başkan olarak seçilmesi ile Kırklareli'nin son 10 yılına damga vurmuş durumda.
Seyhan Delioğlu; Kırklareli Merkez İlçe CHP'nin  İl Genel Meclis Üyesi. Demirköy İlçesinde 15.04.1966 yılında dünyaya gelen Delioğlu, evli ve işçi emeklisi. Demirköy Lisesi mezunu olan Delioğlu iyi düzeyde ingillizce biliyor.
CHP'nin Kırklareli Kadın kollarında ve partinin çeşitli kademelerinde aktif siyaset yapan Delioğlu için İl Genel Meclisi ciddi bir tecrübe olacağı düşünülmekte.
Nihat Sağlam; Kırklareli Merkez İlçe AK Partinin İl Genel Meclis üyesi. AK Parti adına mecliste Grubunun Başkan Vekili olarak aktif bir şekilde 2'nci döneminin altına imza atan Sağlam, 16.01.1971 yılında Kırklareli'nde dünyaya geldi. Ortaokul mezunu olan Sağlam, Kırklareli'nin en büyük toptancılarının başında gelmekte. Evli olan Sağlam partinin gelecek vaat eden isimlerinin başında geliyor.
Hazel Yolgiden; Kırklareli Merkez İlçe AK Partinin İl Genel Meclis üyesi. 07.05.1968 yılında Kırklareli'de doğan Yolgiden Emekli bankacı. Evli olan Yolgiden Lise mezunu. Adalet ve Kalkınma Partisinin Kırklareli'deki ilk kurucularından olan Yolgiden, partinin halen çeşitli kademelerinde aktif siyasi hayatına devam ediyor.
İbrahim Akten; Kırklareli Merkez İlçe MHP'nin İl Genel Meclis üyesi. 22.05.1955 Polos doğumlu olan Akten evli ve emekli öğretmen. Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olan Akten iyi sayılabilecek İngilizce bilmekte. Partisinin Meclisteki Grup Başkan Vekili olan Akten, üyeler arasında en aktif olanlarından birisi.
İl Genel Meclisi, Babaeski İlçesi üyeleri
Şahin Arslan; Babaeski ilçesi CHP İl Genel Meclis üyesi. Babaeski 19.09.1965 doğumlu olan Şahin, hatırı sayılır bir çiftçilik ile meşgul durumda. Evli olan Arslan Ortaokul mezunu ve çok iyi sayılabilecek Almanca bilmekte. Şahin'in Mecliste 2'nci dönemi.
Sibel Çınar; Babaeski ilçesi CHP İl Genel Meclis üyesi. Babaeski 19.08.1971 doğumlu olan Çınar, seçildiği ilin saygın esnaflarından biri. Bekar olan Çınar, Anadolu üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunu olan Çınar, çok iyi İngilizce biliyor.
Vedat Dal; Babaeski ilçesi CHP İl Genel Meclis üyesi. 20.03.1952 yılında Pancarköy'de doğan Dal, Evli ve yine meclisin hatırı sayılır çiftçileri arasında. Ortaokul Mezunu olan Dal'ın ilk hafta itibari ile sessiz duruşu ilk meclis tecrübesine mi? yoksa, Abdullah Hacı'nın Başarısı sonrası beklenmeyen bir durum mu? Olduğunu zaman gösterecek.
İl Genel Meclisi, Demirköy İlçesi üyeleri
Saffet Üresin; Demirköy ilçesi CHP İl Genel Meclis üyesi. 31.01.1952 tarihinde Turulya'da doğan Üresin Meclisin en tecrübeli ve en renkli kişisi olarak dikkatleri üzerine çekmekte. Boşnakça, Bulgarca, Sırpça ve Rusça bilen İlköğretim Mezunu Meclis üyesi Demirköy'ün  saygın esnaflarından. Üresin aynı zamanda 1'nci Başkan Vekili.
Reşat Şükrü Saka; Demirköy ilçesi AK Parti İl Genel Meclis üyesi. 12.08.1969 Samsun doğumlu olan Saka, Hacettepe üniversitesi Eczacılık bölümü mezunu. Evi olan Saka İngilizce bilemekte.
İl Genel Meclisi, Kofçaz İlçesi üyeleri
Abdullah Mutluer; Kofçaz  ilçesi CHP  İl Genel Meclis üyesi. 31.12.1960 Terzidere doğumlu olan Mutluer Veteriner Hekim. Bekar olan Mutluer, iyi sayılabilecek İngilizce bilmekte. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunu olan Mutluer, 5 yıllık süreçte partinin çok şey beklediği üyeleri arasında.
Adnan Öz; Demirköy ilçesi AK Parti İl Genel Meclis üyesi. 01.03.1953 yılında Keşirlik'te doğan Öz, Emekli memur ve evli. Ortaokul mezunu olan Öz meclisin yaşlı isimleri arasında ilk sıralarda.
İl Genel Meclisi, Lüleburgaz İlçesi üyeleri
Bora Terzi; Lüleburgaz  ilçesi CHP  İl Genel Meclis üyesi. 20.11.1977 Görele/Giresun doğumlu olan Terzi Meclisin avukat üyeleri arasında. Evli olan Terzi, çok iyi sayılabilecek İngilizce bilmekte. Meclisin en genç üyeleri arasında olan Terzi Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu.  Partinin gelecek vaat eden üyeleri arasında ilk sırada.
Yeşim Girgin; Lüleburgaz  ilçesi CHP  İl Genel Meclis üyesi. Lüleburgaz 13.09.1972 doğumlu olan Bekar İl Genel Meclis Üyesi ev hanımı. Lüleburgaz Endüstri Meslek Lisesi Mezunu olan Girgin, Meclisin 2 katip üyesinden biri.
Gürcan Kırım; Lüleburgaz  ilçesi CHP  İl Genel Meclis üyesi. Lüleburgaz 17.09.1965 doğumlu olan Kırım'ın mesleği Çiftçilik. Lise Mezunu ve Bekar  olan Kırım Meclisin 5 Kadın üyesinden biri.
Ertuğrul Koç; Lüleburgaz  ilçesi MHP  İl Genel Meclis üyesi. 26.05.1966 Lüleburgaz doğumlu olan Koç, Meclisin çiftçi üyelerinden bir tanesi durumunda. Evli olan Koç, Lüleburgaz Lisesi mezunu.
Ceyhun Alkan; Lüleburgaz  ilçesi AK Parti  İl Genel Meclis üyesi. 11.05.1975 İstanbul doğumlu olan Alkan, İnşaat Mühendisi. Evli olan Alkan, İngilizce ve Arapça bilmekte. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunu olan Alkan, meclisin gelecek vaat eden üyeleri arasında.
İl Genel Meclisi, Pehlivanköy İlçesi üyeleri
Gürkan Umut;  Pehlivanköy  ilçesi CHP  İl Genel Meclis üyesi. Pehlivanköy 15.08.1965 doğumlu olan Meclisin esnaf üyesi, ortaokul mezunu.  Evli olan Umut partisi adına büyük önem arz etmekte.
Mehmet Gülay Erkol; Pehlivanköy  ilçesi MHP İl Genel Meclis üyesi. 02.01.1952 Pehlivanköy doğumlu olan Erkol, PTT Müdürlüğünden emekli ve evli. Edirne 1'nci Murat Lisesi Mezunu olan Erkol iyi sayılabilecek düzeyde Fransızca bilmekte.
İl Genel Meclis, Pınarhisar İlçesi Üyeleri
Çetin Şinikoğlu; Pınarhisar İlçesi CHP İl Genel Meclis Üyesi. Pınarhisar 01.12.1960 doğumlu olan Şinikoğlu meclisin en tecrübeli ismi durumda. 3'ncü dönemine merhaba diyen aktif Meclis üyesi aynı zamanda partisinin Gurup Başkan vekili. Evli olan Şinikoğlu Emekli Almanca öğretmeni.
Serdar Dura; Pınarhisar ilçesi AK Parti   İl Genel Meclis üyesi. 20.08.1979 Pınarhisar doğumlu. Evli olan Dura, muhasebeci ve sigortacı. Yüksekokul - Lojistik ve Üniversite - İşletme mezunu olan Dura, Meclisin en genç üyesi durumunda.
İl Genel Meclis, Vize İlçesi Üyeleri
Kenan Çiftçi; Vize  ilçesi CHP  İl Genel Meclis üyesi. Tatarlı 01.02.1952 tarihinde doğan Çiftçi, Evli ve soy ismini taşıyan mesleği yapmakta. Ortaokul Mezunu olan Çiftçi Meclisin tecrübeli üyeleri arasında yer almakta.
Okay Şeran; Vize İlçesi CHP İl Genel Meclis Üyesi. 22.08.1977 Çorlu doğumlu olan olan Şeran, Vize'nin hatırlı Esnaflarından. Evli ve Üniversite mezunu olan Şeran çok iyi düzeyde İngilizce bilmekte.
Sadık Aykanat; Vize  ilçesi MHP İl Genel Meclis üyesi. 01.01.1956 Vize doğumlu olan Meclis üyesi 2009 ve 2014 yılları arası bir dönem molanın ardından tekrar meclise girdi. Evli olan Aykanat esnaflık yapmakta.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol