Yanan evinin masrafını, Mikro Finans karşıladı

Sunduğu uygun koşullarla girişimci ev hanımlarına büyük destek sağlayan Kırklareli Mikro Finans Şube Müdürlüğü, sigorta hizmeti sayesinde üyelerinin başına gelecek kazaların ardından da yanlarında yer alıyor. Yaşadığı yangın sonucu evi yanan üyenin masrafları Mikro Finans'ın uyguladığı sigorta kapsamında 7.680 TL bedelle karşılandı…

Türkiye Grameen Mikrofinans Kırklareli Şube Müdürlüğü, ilimizdeki girişimci kadınları desteklemeye devam ediyor. İl genelinde 561 üyesine toplamda 1 milyon 900 bin TL kredi veren ve bu kredilerin geri dönüşünü %100 sağlayan Mikro Finans, verdiği sigorta hizmeti ile de kadınların zor günlerinde yanında bulunuyor.

İşte bu kapsamda Kırklareli Mikro Finans bir ilke imza attı. Kurumun kredi hizmetinden yararlanan üye Gülcan Divandiler'in kısa bir süre önce Yayla Mahallesi'nde bulunan evinde soba kıvılcımından yangın çıkmıştı. Kurumun ayda 1 TL, yılda 12 TL'lik sigorta hizmetinden yararlanan talihsiz Divandiler'in imdadına Mikrofinans Kırklareli Şube Müdürlüğü yetişti. Sigorta kapsamında karşılıksız olarak toplam 7.680 TL alan Divandiler, bu parayla uğradığı zararı karşılayabilecek.
Dün Mikrofinans Kırklareli Şube Müdürlüğü'nde Kurumun İstanbul Avrupa Bölge Müdürü Mehmet Tekin ve Kırklareli Şube Müdürü Kutsi Gülocak'tan parasını alan Divandiler'in üzüntüsü, bu para ile büyük oranda azaldı.
Uygulama hakkında bilgi veren Tekin; "Bilindiği gibi kurumumuz Girişimci ev hanımlarına 1.000 TL'den 10.000 TL'ye kadar uygun taksit imkanları ile kredi sunmaktadır. Bunun yanında Güneş Sigorta ortaklığında kredi kullanan her üyemize ayda 1 TL'ye, yılda da 12 TL'ye ferdi kaza sigortası yapıyoruz. Böylece Sayın Gülcan Divandiler'in başına gelen talihsiz olay gibi üyelerimizin başına gelecek pekçok kazada, 10.000 TL'ye kadar onlara destek oluyoruz" dedi.
Divandiler ise yaptığı açıklamada, üzüntüsünün bu gelişmeler ile azaldığını belirterek, kuruma teşekkürlerini sundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol