Yağmursuzluk zamanı; 20 Nisan

"Kâinatta kimse yağmuru, yüce Allahın izni dışında dökemez" "Allahtan başka kimse yağmuru yağdıramaz"
"Yağmur bir rahmettir"
"Yağmur duası için en uygun zaman; Yağmursuzluk zamanıdır"
"Dua ettik ama karşılık bulmuyor' gibi, cümleler kurmaya hakkımız yok"
"Allah kuluna, neyi, neden dolayı, ne zaman vereceğini bilir"
"Kul ile Allah arasında, hasta ile doktor ilişkisi vardır" gibi satır başları ile, 20.04.2014 tarihinde başlayacak olan yağmur duaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bayrak, Duanın, kul ile yaradan arasındaki iletişim olduğunu belirtti

Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak Önadım Medya Grubu Haber Muhabirleri ile bir araya gelerek, başlayacak olan yağmur duaları ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu.

Duanın önemini, yaradan ile kul iletişimindeki yerini anlatan Bayrak, "Yağmursuzluk duanın tam vaktidir" cümlesi ile belli bir mevsimi olmayan yağmur duaları için uygun zamanı işaret etti.
"Teknoloji ne kadar büyümüş, insanlar ne kadar bilimsel çalışmaların altına imza atmış olsalar bile; Yağmur yağdıracak güce sahip değillerdir. Kainatta kimse yağmuru, yüce Allahın izni dışında dökemez. Allahtan başka kimse yağmuru yağdıramaz. Doğa olaylarını düzenleyen, onları oluş sırasına göre sıralayan Allah'tan başkası değildir." Diyerek sözlerine başlayan, Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, duanın Allah ile kul arasındaki iletişim olduğunu vurguladı.
"Ettiğiniz Dualar Muhakkak Karşılık                 Bulacaktır"
"Yağmur bir rahmettir." Diyerek sözlerine devam eden Bayrak, "Yağmur duası için en uygun zaman; Yağmursuzluk zamanıdır. Kullar duaları ile Allah ile iletişime geçerler kabul etme zamanı ise yüce Allahın takdirine kalmış bir hadisedir." Diyerek sözlerine devam eden Bayrak, "Allaha edilen dualar muhakkak ki kabul edilir. Ve yerine ulaşır. Kabul görme ve yerine gelme hadisesi Yaradan'ın cevabı ile karşılık bulur. Ama duanın kabul edilmesi ya anında olur, yâda daha güzel başka olaylarla karşılık bulur."dedi.
"Dua ettik ama karşılık bulmuyor' gibi, cümleler kurmaya hakkımız yok." Diyerek konuşmasına devam eden Bayrak, "Her şey Allahın dediği, emrettiği ve istediği zaman aralıklarında dua eden kullarının hayatlarına girer, yağmur için çıkılan birlikteliklerde edilen dua buluşmalarında ve daha bir çok şeyde bu böyledir. Kullar olarak, "Dua ettik ama…" gibi bir cümle kurmamız düşünülemez. Allah her şey için uygun olan zamanı bilir ve muhakkak edilen duanın karşılığını verir." Cümlesi ile nasıl dua edilmesi gerektiğini ve tevekkülün dua sonrasında uygulanması gerektiğini             belirtti.
"Kul ile Allah arasında,                 hasta-doktor ilişkisi vardır"
İnsan ile Yaradan arasında ki dua ile kurulan ilişkiyi, doktor ile hasta arasındaki ilişkiye benzeten Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, "Allah, hangi kuluna, neyi, neden dolayı, ne zaman vereceğini bilir. Kul ile Allah arasında, hasta ile doktor ilişkisi vardır. Hasta doktora gider ve ne ile ilgili hastalığı olduğunu anlatır. Doktor hastasını dinler. Hastaya en uygun olan ilaçları ve kullanım zamanlarını belirler ve reçetesini yazar. Allah'ta dua eden kullarına karşı bu şekilde yaklaşır, duaların karşılığını bu şekilde verir. Ki o Yüce Allah, 'Dua edin karşılığını vereyim.' Diyerek edilen tüm duaların karşılık bulduğunu belirtmiştir.
"Yağmur duaları, birliktelik bakımından önemlidir. İnsanlar toplu olarak Allahın karşısına çıkarlar. Ve dua ederler. Bu tür yağmur dualarında en önemli ölçüler; İsraf yapılmaması ve Yağmursuzluk zamanının doğru bir şekilde ayarlanmasıdır." Diyerek herkesin ettiği duaların, yaradan tarafından aynı samimiyetle karşılık bulduğunun unutulmaması gerektiğinin altını kuvvetlice çizen Bayrak, Haziran ayının son haftasına kadar devam edecek süreç hakkında ise ellerlindeki veriler itibari ile bilgiler verdi.
Haziran ayının sonuna kadar devam edecek
Yaradan'a "Yağmur zamanı" denilerek açılan elleri işaret eden günler başladı. Türkiye'nin en verimli tarım toprakları olarak bilinen ve "Tahıl ambarı" olarak isimlendirilen ilimizdeki yağmur duaları 20.04.2014 itibari ile başlıyor. Bu tarih itibari ile başlayacak olan yağmur duaları Haziran ayının 29'u itibari ile nihayet bulacak.
Kırklareli İl Müftülüğünden aldığımız, şu an itibari ile kesinleşen yağmur duaları programı;
20.04.2014 Çayırlı Köyü
26.04.2014 Dolhan Köyü
27.04.2014 Yoğuntaş Köyü
03.05.2014 Paşayeri Köyü
04.05.2014 Dokuzhöyük Köyü
10.05.2014 Çeşme Köyü
10.05.2014 Kavaklı Beldesi
11.05.2014 Karakoç Köyü
11.05.2014 Ürünlü Köyü
17.05.2014 Karahamza Köyü
18.05.2014 Kayalı Köyü
18.05.2014 Kadıköy
25.05.2014 İnece Beldesi
25.05.2014 Erikler Köyü
31.05.2014 Demircihilal köyü…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol