"Yağmur yağmasın diye dua ediyoruz"

Her yerleşim yerinde, halk arasında "Arka mahalleler" olarak tabir edilen yerlerin Kırklareli'nde ki yağışlar nedeni ile çamur deryasına dönen görüntüsünü yine mağdur olan vatandaşlar tarafından temizlenmesi, "Şehirleşme yolunda almamız gereken uzunca bir mesafe olduğunu gözler önüne serdi." Durum sadece bununla sınırlıda değil!

Kırklarelili vatandaşların mevsimsel sıkıntıları devam ediyor. Özellikle Şehir merkezinde olmadığı için halının altına süpürülen eksikliklerin ortaya çıktığı, bir nevi Kırklareli'nin gerçek yüzü ile yüzleştiğimiz kış mevsiminde, Kırklareli'nde hayatı felç etmesinin ardından Kırklarelili vatandaşların söyledikleri yürekleri CIZ ettirmeye devam ediyor
Kış mevsimin gelmesi ile birlikte, Kırklareli'nin birçok mahallesi başta olmak üzere, Kırklareli'nin şehir merkezinden uzaklaştıkça, "Boşver buraları nasılsa gözden uzak." Denilerek ertelene yerlerin gerçekle yüzleşmesi vatandaşlara pahalıya patlamasının arsından,
Ev ve işyerlerinde ki olumsuz görüntülere bahçelerde patlayan lağımların da eklenmesi ile, Kentleşme yolunda bir arpa yolu mesafe alınamadığı gözler önüne serdi.
"Yağmur yağmasın diye dua ediyoruz" cümlesi ile Kırklareli kamuoyunun bir gerçeği görmesi gerektiğini belirten Karahıdırlı halkın yanında diğer mahallelerdeki kent sakinleride aynı fikirde.
"Kırklareli'nin bu köyleşen ve devamlı geriye doğru giden köyleşen görüntüsünden bıktık. Halimizi hatırımızı seçim zamanların da sorarak sonra unutan Belediye Başkanları istemiyoruz. Hepimiz Atatürkçü hepimiz Cumhuriyetçiyiz. Ama diğer iller Mersine giderken biz hep tersine gidiyoruz. Artık bırakalım körü körüne particiliği kim Kırklareli'ne Kırklareli gibi davranacaksa o bizim haklarımız savunsun. Allahtan revamı? Yağmur yağmasın diye dua ediyoruz." Diyerek içinde bulundukları sıkıntıların ne denli büyük boyutlarda olduğunu gözler önüne seren vatandaş önce evlerini, sonra evlerinin önlerini ve mahallelerini; alt yapısal eksiklikler nedeni ile çamura dönen görüntüsünden kurtarabilmek için son dokunuşlarını yapıyorlar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol