Verem'i anlattılar

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim
Müdürlüğü'nün Verem Haftası kapsamında ortaklaşa
düzenlediği kısa öykü yarışmasında derece giren öğrenciler düzenlenen törende ödüllendirildi

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, yarışmada dereceye giren öğrenciler öğretmenleri ve aileleri katıldı. Burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, 68. Verem Haftası'nda düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik etti.
Ardından konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, "Bugün gerçekten anlamlı bir ödül töreni için buradayız. Kurumlar arası işbirliği anlamında Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa Verem Haftası ile ilgili bir yarışma düzenledik.
Her sene olduğu gibi bu senede Ocak ayının ilk haftası Verem Haftası olarak ülkemizde kutlanıyor. Verem hastalığı "artık bitti gitti" dediğimiz ancak halen güncelliğini koruyan bir hastalık. Mücadeleye mutlaka devam etmemiz gerekiyor. Tüm aile hekimlerimiz, ikinci basamak hastanelerimiz olarak. Verem hastalarını erken teşhis ve tedavi konusunda elimizden geleni yapıyoruz ama bu hastalık bir damlacık enfeksiyonu ile geçebiliyor.
Veremle mücadelede bu nedenle herkes çok önemli. İlimizde 2013 verilerine göne 93 verem hastası tedavi almış. Halen tedavisi süren hastalarımız var. Gençlerimizin bu konudaki dikkatini çekmek amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Gerçekten çok güzel öyküler geldi. Jüride yer alan arkadaşlarımız zorlandıklarını ifade ettiler. Bu konuda emeği geçen öğretmen arkadaşlarımı, velilerimizi ve öğrencilerimizi tekrar tebrik ediyorum" dedi.
Cerit'in konuşmasının ardından yarışmada birinci olan Yahya Kemal Beyatlı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Nur Koca'ya, ikinci olan Kırklareli Fen Lisesi'nden Alperen Aşçı'ya ve üçüncü olan Kırklar Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi'nden Melisa Özkılıç'a Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ve Cerit birlikte teşekkür belgesi ve ödüllerini takdim ettiler.
Ödüllerin verilmesinin ardından toplu hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile tören sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol