Vali Civelek görevine başladı

15 Eylül 2014 tarihinde yayınlanan Kararname kapsamında Kırklareli eski Valisi Mustafa Yaman Balıkesir'e atanmış, Yalova eski Valisi Esengül Civelek ise ilimize atanmıştı. Vali Civelek dün törenle görevine başladı…

Son çıkan kararname kapsamında geçtiğimiz Perşembe günü gözyaşları ile uğurlanan eski Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ile birlikte aynı şekilde Esengül Civelek de Yalova'dan gözyaşları ile uğurlanmıştı. Vali Civelek dün saat 09.30'da Kırklareli Valilik binası önünde törenle karşılandı.

Karşılama törenine ilimizde görev yapan yerel yönetim temsilcileri, kaymakamlar, mülki-idari amirler, sivil toplum kuruluşları, emniyet mensupları, Valilik personeli ve vatandaşlar katılım gösterdiler.
Kendisini getiren makam aracından inen Vali Esengül Civelek ilk olarak polis tören mangasını selamladı. Daha sonra tek tek kendisini karşılamaya gelen protokol ile tanışan Kırklareli'nin yeni Valisi Civelek, gerçekleşen törenin ardından makamında tebrikleri kabul etti.
Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Civelek şunları kaydetti;
"İş birliği, güç birliği, gönül birliği, el birliği içerisinde başarılı çalışmalar gerçekleştireceğiz"
"Tarihi, kültürel değerlere sahip Kırklareli'ne atandığımı için memnuniyet duyuyorum. Mutluyum, onurluyum, gururluyum. Kırklareli'nin sosyo-ekonomik kültürel gelişimini artırmak, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek üzere ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversitemiz, meslek örgütleri, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ile birlikte iş birliği, güç birliği, gönül birliği, el birliği içerisinde başarılı çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum. Kırklareli'ne hizmette, gönül kapılarımızda, makam kapılarımızda sonuna kadar vatandaşlarıma açıktır"
Yapılan bu açıklamanın sonrasında, Vali Esengül Civelek basın mensuplarına teşekkür etti.
Başarılı bir kadın bürokrat;                  Esengül Civelek
Valiler kararnamesi ile Kırklareli'ne atanan ve Türkiye'nin 2. kadın valisi olan Esengül Civelek, eşinin ölümünden 8 yıl sonra aynı makama oturdu. Civelek'in eşi İsmet Gürbüz Civelek de Vali olarak görev yapmış ve 20 Nisan 2003'de Hatay Valisiyken kalp krizinden hayatını kaybetmişti.
Nimet Çubukçu döneminde Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarlığına getirilen ve Türkiye'nin ilk kadın müsteşarı olan Esengül Civelek, Yalova'ya atanınca Türkiye'nin 2. kadın valisi unvanını da aldı. 1991 yılında da ANAP iktidarı döneminde öğretim üyesi Lale Aytaman Muğla'ya atanmış ve ilk kadın vali olmuştu.
1958 yılı Aydın doğumlu Civelek, 1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1980 yılında Maliye Bakanlığı'nda devlet görevine başladı. Daha sonra sırasıyla Türkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Uluslararası Haber Ajansı A.Ş, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünde üst düzey görevlerde bulundu. 22 Mayıs 2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarlığına atandı ve 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla Yalova Valiliği'ne getirildi. 15 Eylül 2014 tarih ve 6780 nolu müşterek kararname ile Kırklareli valiliğine atandı. Civelek evli ve 2 çocuk annesi. Yöneticilik vasıflarının yanısıra 1983 yılından günümüze kadar sosyal hizmetlerin tüm alanlarında onursal üye sıfatıyla başarılı çalışmalarda bulunmuş olup, bu çalışmalar esnasında 1997 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun bağlı olduğu Devlet Bakanlığı'ndan altın madalya, Yardım Severler Derneği Genel Başkanlığından altın beraat ile ödüllendirildi. Esengül Civelek, Türkiye'yi pek çok uluslararası alanda da başarıyla temsil etti. Civelek, 1991-1995 yılları arasında Muğla Valiliği yapan Lale Aytaman'dan sonra Türkiye'nin ikinci kadın valisi olma özelliğini taşıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol