"Uygulamada eksik kalan yasalar tartışıldı"

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanlar Kurulu, 16-19 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya Kemer'de yapıldı. Toplantıya 48 Şube Başkanı katıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda yapılan fikir alışverişlerinin birlik ve beraberliği destekleme yönünde olduğunu kaydetti

Engellerin haklarını korumak, daha düzgün bir dünyada yaşamalarına destek olmak amacıyla var gücüyle çalışan Türkiye Sakatlar Derneğin, Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı 16-19 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya Kemer'de gerçekleştirdi. Kırklareli Şubesi'nin de aralarında bulunduğu toplam 48 şube başkanının katıldığı toplantıda önemli kararlar alındı. Toplantının ardından bir açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, engellilerin sıkıntı yaşadığı birçok konuda kararlar alındığını belirtti.

"Sıkıntıların çözülmesi yönünde kararlar alındı"
Konuşmasının devamında toplantının detaylarını anlatan Uzunoğlu; "Genel merkezimizin 2015 yılı Başkanlar Kurulu Antalya Kemer'de 16-19 Nisan 2015 tarihlerinde yapıldı. Toplantıya 48 şube başkanı katıldı. Bizde Kırklareli Şubesi olarak Toplantıya Başkan Arif UZUNOĞLU, Başkan Yrd. Mehmet Özbilen ve Şube Mali Sekreteri Sıtkı İspay katılarak ilimizde yaşadığımız engelli sorunlarını diğer şubeler ve Genel Merkezimizle paylaşarak ortak bir çözüme ulaştırılması konusunda daha çok çalışmamız gerektiği yönünde fikir birliğine varılmıştır.
Başkanlar Kurulu'nda tartışılan diğer bir konuda ulusal bazda engellilerin sorunları oldu. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası başlangıcı olan 10 Mayıs'ta başta 2022 sayılı yasadan maaş alanların maaşlarının kesilmesi ve evde bakım maaşlarının kriterlerinin yeniden düzenlenmesi ile Sağlık Kurulu Raporları'nda ki belirsizliğin çözülmesini dile getirmek için tüm illerdeki engelli sivil toplum örgütlerinin katılımı ile Ankara'da bir miting düzenlemesi kararı alınmıştır. Miting ile ilgili yer ve saat daha sonra bildirilecektir" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol