Unutmadık! Unutturmayacağız!

TEK BAŞINA İKTİDAR OLAN
HALK İRADESİNİN
TA KENDİSİDİR
26 Mart 99 tarihi ise
bu halka vurulmuş,
en ağır tokatlardan biridir

"Recep Tayyip Erdoğan Bir Tarihtir" diyen AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevine gönderildiği tarihin yıl dönümüne ÖZEL yaptığı açıklamasında, "Halka İnanmayanların bu ülkenin tarihe çaldığı kara bir lekedir 26 MART 1999 tarihi,
Halka inanların ayağa katlığı bir tarihtir 14 Ağustos 2001,
Halkın iktidarda olacağının işaretidir 3 Kasım 2002,
ve yine Halkın yönetim anlamında en tepeye çıktığı,
Cumhuriyetinin Reisini Kendisinin seçtiği ve halk adındaki iradenin bağımsızlığını eline almak için Adalet ve Kalkınma Partisi ile gönül bağının üzerine kördüğüm attığı 10 Ağustos 2014 tarihidir. Cumhurbaşkanımızın açtığı BU yolda yürüyen herkes bu tarihi sayfada şerefli bir dava adamı olarak anılacak" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Siirt'teki bir mitinginde okuduğu şiir nedeniyle 4 ay kaldığı Pınarhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan çıkmasının 16. yılı dolayısıyla cezaevi önünde açıklama yapıldı.
"Pınarhisar'ın Medrese medrese-i yusufiyelisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zamanın statükocu düzeni sayesinde Pınarhisar Kapalı Cezaevine gönderilmesinin yıl dönümü." Sözleri ile başladığı ÖNADIM MEDYA GRUBU'na özel yaptığı açıklamasında AK Parti Kırklareli il Başkanı Alper Çiler, "Açtığı yolda geri adım atmadan ilerliyoruz." Cümlesi ile ifadelerine taşıdığı Devlet ADAMI'nın hayatındaki bazı dönemleri işaret ederek Türkiye için kırılma noktalarını vurguladı.
"Recep Tayyip Erdoğan Bir Tarihtir" diyen AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevine gönderildiği tarihin yıl dönümüne ÖZEL yaptığı açıklamasında, "Halka İnanmayanların bu ülkenin tarihe çaldığı kara bir lekedir 26 MART 1999 tarihi,
Halka inanların ayağa katlığı bir tarihtir 14 Ağustos 2001,
Halkın iktidarda olacağının işaretidir 3 Kasım 2002,
ve yine Halkın yönetim anlamında en tepeye çıktığı,
Cumhuriyetinin Reisini Kendisinin seçtiği ve halk adındaki iradenin bağımsızlığını eline almak için Adalet ve Kalkınma Partisi ile gönül bağının üzerine kördüğüm attığı 10 Ağustos 2014 tarihidir. Cumhurbaşkanımızın açtığı BU yolda yürüyen herkes bu tarihi sayfada şerefli bir dava adamı olarak anılacak." Diyen AK Parti Kırklareli İl Başkanı Çiler, Erdoğan'ın hayatındaki bir çok dönemi anlattı.
AK PARTİ Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler'in ifadeleri ile
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Erdoğan, ailesinin Rize'nin Güneysu ilçesinden İstanbul'a göç ettiği Kasımpaşa semtinde 26 Şubat 1954 İstanbul'da doğmuştur, Türk siyasetçi, devlet adamı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı. Bu görevinden önce 11 yıl başbakan ve 12 yıl Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanığı görevlerinde bulundu. Erdoğan, 1994 ve 1998 yılları arasında Refah Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığını yürüttü.
27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı olarak seçildi. 12 Aralık 1997 tarihinde Siirt'te düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşma nedeniyle Diyarbakır DGM Savcılığı'nın "halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle açtığı davada Türk Ceza Kanununun 312. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevinde dört ay kaldıktan sonra, 14 Ağustos 2001'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı ve kurucu başkanı oldu. Genel başkanı olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi ilk kez 2002 Türkiye genel seçimlerinde %34,43'lük oy oranı ile tek başına 59., 60., 61. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerini kurarak, parti başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti başbakanı olarak iktidara geldi.
12 Aralık 1997'de Siirt'te topluluğa konuşma yaptığı bir miting sırasında Ziya Gökalp'ın 1912 yılında Balkan Savaşı için yazdığı Asker Duası'nın değiştirilmiş bir sürümü ile; orduyu öven dizeyi söylemeden, yerine aşağıdaki mısraları eklediği ve ardından konuşmasının devamında "her devrin Firavun ve Nemrutları olduğunu bunun karşısına çıkacak Musa ve İbrahimlerin engelleri aşarak pislik dolu yolları temizleyeceğini" söylemesi nedeniyle Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. 21 Nisan 1998 tarihinde mahkeme, sanığın Türk Ceza Kanunu'nun 312/2 maddesinden "Halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek" suçunu işlediği kararını verdi ve Erdoğan bir yıl hapis ve 860 TL para cezasına çarptırıldı. Daha sonra sanığın mahkemedeki tavrı ve duruşmadaki hali gözönüne alınarak cezası 10 ay hapis ve 176,66 TL para cezasına indirildi. Ceza infaz yasası gereği 10 aylık hapis cezası 4 aya indi. Erdoğan Diyarbakır DGM'nin kararına temyiz başvurusu yaptı. 24 Eylül 1998 tarihinde Yargıtay 8. Ceza Dairesi Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi kararını onadı ve bu tarihte hüküm kesinleşti. Erdoğan 4,5 yıl sürdürdüğü İstanbul Belediye Başkanlığını bırakarak 26 Mart 1999 günü Pınarhisar Cezaevine girdi ve 24 Temmuz 1999 günü ceza süresini tamamlayarak hapisten çıktı.
14 AĞUSTOS 2001 ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
Fazilet Partisi'nin, Anayasa Mahkemesi tarafından daimi kapatılmasının ardından, bağımsız kalan milletvekilleri, yeni parti kurma çalışmalarını "gelenekçiler" ve "yenilikçiler" olarak adlandırılan iki kanattan sürdürdü. "Millî Görüş'çü" olarak adlandırılan kanat, Recai Kutan'ın genel başkanlığında 20 Temmuz 2001'de Saadet Partisi'ni kurarken, "değişimci" kanat da, Tayyip Erdoğan liderliğinde 14 Ağustos 2001'de, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurdu ve Tayyip Erdoğan, parti genel başkanlığına seçildi. Erdoğan "biz gömleğimizi değiştirdik" ifadesiyle muhafazakarlardan büyük tepki aldı.
Kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 3 Kasım 2002 seçimlerinde kayıtlı 41.291.568 seçmenin oy kullanan 32.652.702 kişisi içinden 10.770.704 adet oy alarak %34,29 ile birinci parti oldu.
Erdoğan, siyasi yasağı bulunduğu için seçimlere giremedi ve milletvekili seçilemedi. Seçim sonrasındaki 58. Hükümet, Abdullah Gül başbakanlığında kuruldu. Bu hükümet döneminde Erdoğan'ın siyasi yasağının kaldırılması için TBMM'ye yasa teklifi sunuldu. Bu yasa değişikliği TBMM tarafından oy çokluğuyla kabul edilse de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer yasayı "öznel, somut ve kişisel" olduğu gerekçesiyle veto etti.
Daha sonra aynı yasa değiştirilmeden mecliste tekrar kabul edildi ve Cumhurbaşkanı Sezer yasa değişikliğini bu kez onayladı. Bu yasanın kabuluyle Erdoğan'ın milletvekili seçilmesi için yasal bir engel kalmadı. Seçimlerde Siirt milletvekili seçilen Fadıl Akgündüz'ün milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Siirt'teki seçimlerin tekrar edilmesi kararlaştırıldı. Seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ilk sıradaki adayı Mervan Gül'ün adaylıktan çekilmesi ile Erdoğan partinin birinci adayı olarak Siirt seçimlerine girdi ve oyların %85'ini alarak kazandı. Erdoğan'ın milletvekili seçilmesinin ardından başbakan Abdullah Gül, Erdoğan'ın başbakan olması için Cumhurbaşkanı Sezer'e istifasını sundu. Sezer bu kez hükümeti kurma görevini Erdoğan'a verdi ve genel seçimlerden yaklaşık üç ay sonra Erdoğan başkanlığında 59. Hükümet kuruldu.
3 Ekim 2005 tarihinde Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri Başbakan Erdoğan'ın görev süresi içinde başlamıştır. 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan 23. Dönem Milletvekili Seçimlerinde %46,6 oy alarak 341 milletvekili çıkaran Adalet ve Kalkınma Partisi, Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakanlık koltuğuna ikinci kez taşıdı. Başbakan olarak görevde olduğu 2003 yılından 2009'a kadar Türkiye ekonomisi büyüme göstermiş ve Türkiye'nin GSMH'si Dünya toplamının yüzde 1.11'inden yüzde 1.37'sine yükselmiştir.
12 Haziran 2011 tarihinde 24. Dönem Milletvekili Seçimlerinde oy yüzdesini %49,83'e çıkarmış ve Türkiye genelinde 21.399.082 oy alarak toplamda 327 milletvekili ile üçüncü kez hükümet kurma yetkisini kazanmıştır.
Onlarca partili ittifakın önünde
yer alan
Recep Tayyip Edoğan
Cumhurbaşkanı
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi 2014'te dolduğundan, Tükiye'de ilk kez Cumhurbaşkanını halk doğrudan seçecektir. İlk turu 10 Ağustos'ta olacak bu seçim için CHP ve MHP Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, HDP ise Selahattin Demirtaş'ı adayları olarak belirledi.
1 Temmuz 2014 günü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, AK Partili bütün milletvekillerinin imzası alınarak Cumhurbaşkanı adaylarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.
Türkiye'de kalkınma atağı
Ve IMF'e borç sıfır
Recep Tayyip Erdoğan hükümeti döneminde Türkiye geneli 232 baraj yapılmış, Yüksek Hızlı Tren projeleri birçok ilde hayata geçirilmiş yine çalışmaları sürmekte, Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'na olan borcu bitirilmiş, 138 ayrı yerleşim biriminde kentsel dönüşüm yapılarak TOKİ önderliğinde toplu konutlar yapılmış, 'asrın projesi' olarak nitelendirilen Türkiye'nin ilk deniz altı tüneli, Asya ile Avrupa kıtası arasında kurulu Marmaray açılmış, 1993'den bu yana yapımı süren Bolu Dağı Tüneli projesi 2007 yılında tamamlanmış, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Üçüncü havalimanı projelerine imza atılmıştır.
2003 yılından bu yana parti ile hükümet başkanlığı görevini ve politika yaşantısını sürdürmekte olan Recep Tayyip Erdoğan görevde bulunduğu Türkiye hükümetlerinde iç politikasında Avrupa Birliği ile uyum çerçevelerinde demokratik reformlar uygulamıştır.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İyi bir gövde gösterisi ama Pınarhisar chp kalesi son yıllarda. Bunu Pınarhisarlı vekil bile kıramıyor. Bir eksiğiniz yok mu burada şu durumda ?

  2. pınarhisar hizmet kalitesiz olmasına rağmen anamuhalefet partisine oy veriyor. çekişki.