Ülkü Ocakları'ndan Heykel tepkisi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'nın ilk silahlı eylemini gerçekleştiren PKK'lı terörist Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesi ülke çapında tepki çekti. Kırklareli Ülkü Ocakları Şevket Dingiloğlu Parkı'nda yapmış olduğu basın açıklamasında bu duruma tepki gösterdi. Kırklareli Ülkü Ocakları İl Başkanı Hakan Bozfırat yaptığı açıklamada: "Candan aziz vatanımız ve içerdeki destekçilerinin iştirakiyle teşkil edilmiş fitne ve husumet cephesinin kuşatması altındadır." Diyerek heykelin dikilmesinin dış güç odaklı birimlerin etkisi dolayısıyla dikildiğini belirtti. Ayrıca "İhanet zincirinin son halkası ise Diyarbakır'da açılan terörist mezarlığına vatan haini bir insan müsveddesinin heykelinin dikilmesi olmuştur." Dedi.

Yaptığı açıklamada yeni cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Ülkü Ocakları: "Kars'taki İnsanlık Anıtı için "ucube" ve "bir garip şey" nitelendirmesi yaparak "Kars'taki ucube heykeller kaldırılmalıdır" talimatı veren eski Başbakan şimdiki Cumhurbaşkanı acaba bu heykeli neye benzetecek ve kaldırılması yönünde ne zaman talimat verecektir?" dedi. Konuşmasında Diyarbakırlı Uzun Hasan'ı anan Bozfırat "Uzun Hasan'ın diyarı Diyarbakır'da yaşanan bu kepazeliğe yetkililer bir an önce müdahale etmeli ve heykel yıkılmalıdır. Diyarbakır topraklarında bir anıt dikilecekse o da Uzun Hasan'ın olmalıdır." Dedi. Bozfırat konuşmasına şu şekilde devam etti: "Ülkücü Hareket Türkiye ve Türk Milleti'nin dara düştüğü, çıkmaza itilmeye çalışıldığı her dönemde umut ışığı olmuş, karanlık tüneli aydınlatmıştır. Siyasi tabloya bakacak olursak bölücü ve ayrıştırıcı siyasete, bu ihanet sarmalına kayıtsız şartsız dik duruş gösteren yegane yapı da Ülkücü Harekettir. Yaşanan bu rezilliği hiçbir vatandaşımızın sindiremeyeceğine inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek adına herkesi üzerine düşen görevi yapmaya ve ihanete dur demeye çağırıyoruz. Ülkemizin yarınları için kaybedecek bir saniyemizin dahi olmadığını düşünüyor; milli, müreffeh ve büyük Türkiye'yi yeniden inşa etmek adına herkesi kutlu sancağımız altında toplanmaya davet ediyoruz" diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.
Bu arada basın açıklamasın yapılmasından kısa bir süre önce sürdürülen soruşturma kapsamında Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol